Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Azzal a kérdéssel fordulnék...

Azzal a kérdéssel fordulnék Hozzátok, hogy egy kiskutya mennyi ideig sír a családja után, illetve körülbelül mennyi idő alatt lesz szobatiszta ha megfelelő nevelést kap?

Figyelt kérdés

2014. dec. 24. 08:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Változó, nekünk volt,hogy egyáltalán nem lett szobatiszta...a mostani kutyánk viszont szinte első pillanattól, ahogy levittük rájött,hogy a házban sehová nem csinálhat semmit. Szeparációs félelem tovább lehet, fokozatosan kell szoktatni,előbb kevesebb időre magára hagyni és ne büntesd érte,de ha csendben van,dicsérd meg. Mi homeopátiás szert is adtunk kutyának szeparáció ellen ami nagyon jól bevált. (Bach virág cseppek, a vizébe kell tenni). Tényleg sokkal hamarabb elmúlt a szorongása.
2014. dec. 24. 08:52
 2/4 anonim ***** válasza:
Teljesen változó. Függ a kutyától, meg a körülményektől. Könnyebben lesz szobatiszta például, ha mindig van vele otthon valaki (bár akkor aze gyedüllétet szokja nehezebben), és tényleg le tudja vinni kétóránként, vagy ha kikéredzkedős és kertesben van. Szóval pár hét, pár hónap, fene se tudja, légy türelmes :)
2014. dec. 24. 09:01
 3/4 anonim válasza:
100%

Én szombaton hoztam el tenyésztőtől a kiskutyámat (9 hetes), egyszer sem sírt a családja után. Féltem az első éjszakától, hogy akkor majd kijön, hogy nincs ott mellette a mama, de átaludta egy hang nélkül. :)

Szobatisztaságon még dolgozunk, szombat óta 4-szer kakilt be és kb. 8-szor pisilt bent. Igyekszem gyakran kivinni az udvarra, főleg evés és ébredés után, illetve már kezdem kitapasztalni a jeleket, amiket mutat, ha piszkítania kell. Ha kint végzi el a dolgát, nagyon megdicsérem/jutalomfalattal jutalmazom. Szerintem jól haladunk az ügyben. :)

2014. dec. 24. 11:24
 4/4 anonim ***** válasza:
50%
a mi kutyánk tündibündi. Igaz elég későn hoztuk el, de semmi baj nem volt vele. Egyszer volt talán bepisilés, de az is azért mert nem vettük észre hogy ki akar menni. Amúgy nagy kertünk van, így alapból is ritkán van benn. Sírás egyáltalán nem volt.
2014. dec. 24. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!