A 4 hónapos közepes-kistermetű kutyám lenyelt egészben egy nagyjából öt-hat centi hosszú csontdarabot. Lehet baj?
Még nem látszik rajta semmi, olyan mint volt, de nagyon félek. Rengetegszer elmondtam a szüleimnek, hogy csak olyan csontot kapjon, amit nem tud lenyelni, de mégis folyton odaadják neki ezeket a piciket azon az elven, hogy ha már van kutyánk, nem fogják kidobni a csontot!
Mit tegyek most? Nem akarok minden apróságért az orvoshoz rohanni vele, és szerintem a szüleim sem engednék, mert hogy minek, semmi baja nem lesz tőle. Viszont mindjárt karácsony, ha holnap lesz rosszul, nem tudok vele mit csinálni!
Milyen csont volt? Biztos, hogy egyben nyelte le?
Amúgy nem tudom hol laksz, de biztos, hogy van állatorvosi ügyelet karácsonykor is.
Ugyanakkor valahogy meg kell értetned a szüleiddel, hogy
1. a te kutyád. Azt eszik, amit TE adsz neki.
2. Nem szemeteszsák. Attól, hogy kutya, nem kell minden szart odaadni neki.
3. Kiskutyának nem adunk csontot (enni)
Teljesen biztos, hogy egyben nyelte le, a másik felét már elrágta. Egyébként megkérdeztem, és még mindennek a tetejébe csirkecsont volt...
MOST már tényleg kezdek ideges lenni.
Én már próbáltam mindent, de csak le lett üvöltve a fejem, hogy nem kell mindent elhinni, amit a neten olvasok (apámat még arról se lehetett meggyőzni, hogy miért kell tenyésztőtől kutyát venni, szerinte csak kizsákmányolás, ezért inkább kerestem egy ingyenes keveréket).
Hát ha egyben nyelte le, akkor úgy hiszem talán nem lesz baj.
Persze ha nagyon ideg vagy, vidd el dokihoz, de nem tudom, hogy mit kezdene ezzel a helyzettel (egyben lenyelte, a kutyának nincs panasza).
Én azt tanácsolom, hogy less utána, hogy hol van ügyelet karácsonykor és figyeld a kutyát. Ha bármi olyat tapasztalsz rajta, ami eltér a normálistól, bágyadt, kedvetlen, esetleg véres széklet, stb, bármi, akkor irány az orvos.
Szülőkkel meg el kellene beszélgetni. Értem én, hogy vaskalaposak, de akkor simán csak ne etessék a kutyát és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!