Ez a viselkedés normális nyakörvvel?
Egy 2 hónapos Amstaff kiskutyám van és vettem neki egy láncot a nyakára ami nem szorul és nem is nehéz.Amikor felrakom akkor mintha kicserélődne a kutya.Hempereg a földön,vakaródzik,sír,körbe körbe rohangál a lakásba,mintha ideg összeroppanást kapott volna.3 napon át minden nap felraktam rá 2 órára de sajnáltam nézni,ahogy szenved és levettem.
Tanács kellene,hogy mit tegyek. Hagyjam szenvedni,amíg megszokja,vagy próbáljam meg nagyobb korába,vagy ne fémláncot rakjak rá?Esetleg lehet ebből valami idegi probléma a későbbiekben?
Adj annak a láncnak valami pozitív asszociációt a kutya számára. Felteszed, ő csak azt érzi, hogy nem természetes, és te sem teszel semmit.
Próbáld pozitív dolgokhoz kötni, pl a lánccal a nyakában elvinni sétálni, vagy akkor feltenni, mikor kutyabarátokkal találkozik, esetleg játszani vele, hogy ne figyeljen oda.
A lényeg, hogy a lánc ne egy értelmetlen szenvedés legyen neki, hanem valami, amihez lassan hozzászokhat. Ha tényleg nem szoros és nehéz, akkor csak szokatlan neki.
Adj rá egy sima szövet nyakörvet, ami nem csörög meg mozog állandóan a nyakán, azt is elég nehéz megszoknia, nemhogy egy láncot. Nem is értem, minek kell a két hónapos kutyára láncnyakörv.
Amúgy ha jó helyről vetted volna a kutyát, ahol eleve nyakörvhöz szoktatta a tenyésztő, nem lenne ilyen gondod... Csak jó tanács, a jövőre nézve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!