Tenyésztőnél lehet kifejezetten szín alapján foglalni a kiskutyák közül?
Lehet kicsit off lesz, de leírom:
Mi januárban fogjuk elhozni a tenyésztőtől a kutyusunkat, kaptunk már tőle képeket is. Az alapján kettő nagyon szimpi volt, de írta a tenyésztő, hogy még mások is választani fognak (gondolom viszik tovább tenyésztésre) és még marad a 4-ből kettő, amiből választhatunk. Én arra jutottam, hogy a temperamentum nekem fontosabb mint a küllem és ez alapján fogunk kutyát választani. Nekem nem fajtagyőztes kell, csak egy megbízható, egészséges családi kutya. Ha még szép is, az csak gratis. :)
Lehet szín szerint foglalni kiskutyát.
A temperamentum nagyon fontos, de szerintem a legfontosabb, hogy tényleg szíved szerint válaszd a kiskutyát. Problémák ugyanis mindig lesznek, és sokkal könnyebb túllendülni rajtuk, ha a kutyád egy "szerelem első látásra", mintha úgy hozod el, hogy "hát igaz, hogy úgy ahogy van, nem igazán tetszik ez a kölyök, de hát 5 hetes korában, amikor már végleg eldőlt a gazdi kérdés, ez tűnt a leginkább hozzám valónak..."
Ha nagyon nem hozzád való a kölyök, akkor a normális tenyésztő úgyse adja oda, szóval olyan hihetetlenül mellé nem tudsz lőni.
Az viszont simán lehet, hogy elmész kiskutyanézőbe, és egy tök más színű kölyökbe leszel szerelmes. A gazdásodás sokáig nincs kőbe vésve.
Én el tudok képzelni olyat, hogy valakinek egy szín is a szerelme, nem csak a fajta. Olyankor azt mondom, hogy ha van olyan szín is meg temperamentum is, amilyen kell, csak két különböző kölyökhöz tartoznak, akkor
a) elviszed mégis a "rossz" színűt, ha beleszeretsz
b) vársz egy olyan alomra, ahol minden stimmel.
Az, hogy elviszed színre a kutyát lesz ami lesz alapon, nem szerencsés.
Köszi mindenkinek a választ! :)
Igazából a kérdés merőben elméleti, van már kutyám, menhelyi, problémásan jött, és nehezen tudnám elképzelni, hogy egyszer valaha nemproblémás nemmenhelyi kutyám legyen... :)
Csak ha már egy kicsit sok a sajátomból, néha elgondolkodom, milyen lehet kvázi "tökéletes" körülmények között felnevelni egy szűrt, teljesen egészséges kölyköt, nekem való temperamentummal, aki mondjuk még kinézetre is eléggé megfelel az elvárásoknak, egész korántól szocializálni, stb... :)
Persze ne értsetek félre, igazából nagyon szeretem a kutyámat, és a rengeteg kihívást is, amit elém állít, a kölyökkutyával járó kihívásokat pedig valószínűleg nem élvezném ennyire, de na. Értitek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!