Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám harap minden ok...

A kutyám harap minden ok nélkül. Mitől?

Figyelt kérdés
A kutyám már 8 éves, kölyökkorában nem volt megtanítva dolgokra (ül, fekszik,és viselkedni sem tudott), mert amikor kaptuk még kicsi voltam és nem tudtam, hogy kell tanítani.Szépen éldegélt, játszottam vele, de 4 éves korában amikor hozzányúltam megharapott. Utána próbáltam szépen simogatni őt, de mindig megharapott.Egyszer még tetanuszt is kellet kapjak, mert annyira megharapott.Szégyen, nem szégyen, de azóta félek a saját kutyámtól.Mostmár elég öreg, de szeretném ha élete utolsó szakaszát velem tölthetné, de egyszerűen félek hozzányúlni, és nem az a játékos harapás, valamikor meg is ugat, nem tudom miért, kicsi korában nem volt semmi baj, órákig játszottunk, sétáltatni vitte,, nem volt semmi baj.Tudom, hogy egy öreg kutyát már nem lehet tanítani, de erről a szokásról hogy lehetne leszoktatni? Vagy reménytelen?

2014. dec. 19. 08:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes, hiszen a rühesség kezelhető. Valamint fertőző is, tehát ti és a másik kutya is elkaphatjátok. Nem lehet, hogy valami más baja van?
2014. dec. 19. 10:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

A rüh magában nem halálos betegség. Kezelni tudják.

Ne simogasd. Attól még tudsz neki másként kedveskedni.Amúgy egy kutyánál simogatáskor a behunyt szem még nem biztos, hogy a tetszése jele. Ha ismernéd a kutyák testbeszédét, látnád rajta, fül állás, fej állás, stb alapján, hogy egyáltalán nem biztos, élvezi a simogatásodat.

2014. dec. 19. 11:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha bőrbeteg,nincs mit csodálkozni,hogy nem szereti a simit.Amúgy meg hagyd békén.
2014. dec. 19. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!