Keverék kutyám látszólag ok nélkül elkezdett sántítani. Mi lehet a baja, mit lehetne vele kezdeni?
Ma szeretném elvinni állatorvoshoz, szóval nem innen szeretném diagnosztizálni a kutyámat, csak meg vagyok ijedve kissé, és hátha kapok valami segítséget.
A kutya reggel a kutyafuttatón kezdett el sántítani a hátsó lábára. Nem futott, birkózott a kutyahaverjával, amikor odajött és felkéreckedett, hogy ölbe vigyem.
Végignéztem, tapogattam, nyomkodtam az egész lábát, de semmire nem reagált. [Észrevette, ha hozzáértem, szóval nem bénult le.] Rosszkedvű azóta. Ha fut itthon valamiért, akkor a lábát eltartja, kb. mintha terpeszben futna.
Mitől lehet? Volt már valakinél hasonló?
Mennyi idős?
Ha kölyök, akkor egyszerűen a növekedéstől is fájhat a lába és sántíthat egy darabig.
Nem lépett bele vmibe? Kibicsaklott a lába, mert egy kő szélére lépett, meghúzódott egy izom, darázsba (van ilyenkor?) lépett, tüske szúrta meg. Ezeket nem is látod.
Vagy, ami a legrosszabb: dp, ízületi probléma.
Decemberben lesz két éves. Nem láttam, hogy belelépett volna bármibe is, és a talpát akárhogy nyomkodom, nézem, fogom a körmei között, nem érzékeny egyáltalán.
:(
Várjak vele hétfőig, ne rohanjak egyből állatorvoshoz?
Olyan rosszkedvű, passzív, a tüzelő macska mindig piszkálja, de most nem is reagál rá, lerakhatnék elé egy féldisznót, szerintem attól sem élénkülne fel. :(
Nézesd meg a dokival. Ha nincs is semmi baj, legalább nyugodt leszel :)
Viszont arra figyelj, hogy megesik, hogy a kutya rájön hogy többet babusgatod ha sántít, és akkor is csinálni fogja ha semmi baja :D Nem mindegyiknél fordul elő, de az enyém egy darabig csinálta. Egyszer megsérült a lába a jeges talajon, vérzett, és kezelgettem egy hétig. Mikor begyógyult, a kutya sántított tovább, sőt még mutatta is, hogy ő sántít :D Látszott rajta, hogy élvezi hogy pesztrálom, és rászokott, hogy ha leszidtam valamiért akkor is elkezdett sántítani. Egy idő után nem vált be mert nem törődtem vele :)
Autó híján jelenleg csak a közeli állatorvosi rendelőbe tudnám elvinni, ortopédhez nem. :(
Felhúzza a lábát, ha lefekszik, akkor is. Néha lerakja, de nem nehezedik rá, kvázi "lábujjhegyen áll".
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Amikor ilyen segítőkész és rendes válaszokat kapok, mindig újra hinni kezdek ebben az oldalban. <3
Sajnos én hülye (?) elkezdtem elolvasni a térdszalagszakadás tüneteit és következményeit, nem bírom, délután lesz orvos, mindenképpen elviszem ma. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!