Miért morog mindig a 4 éves roti kutyám?
Nem tekint titeket falkavezérnek, és mivel alapban nem egy jámbor fajta, később meg is támadhat. Kérjetek tanácsot a neveléséhez szakemberektől, vagy vigyétek el kutyasuliba.
Ajánlom még Jan Fennell könyvét (Kutyapszichológia), abban pont arról van szó, hogy miként lehet a kutyában tudatosítani erőszak nélkül, hogy bizony ti vagytok a főnökök. (ha kell a könyv feltöltöm valahova PDF formban).
A szomszédunkban is ez a helyzet. A gazdája egy öreg néni, akinek már ő parancsol. Nem lehet megkötni, ki-be járkál a lakásba, ahogy akar. Már mindenki fél tőle, még a néni is. Az unokáját már meg is támadta, de szerencsére csak a haját sikerült elkapnia.
Vigyázzatok, nehogy megtámadjon titeket. Ez a kutya nem bírja elviselni, ha más a falkavezér, és az első adandó pillanatban lecsap, ha úgy érzi, hogy átveheti a vezetést. Pl. ha elesnétek előtte, tuti, hogy nektek esne, főleg, hogy már alapból így morog.
Nem szabadna ilyen kutyát tartani, mert mindenkire életveszélyt jelent!
Azért túlzás, hogy nem szabad ilyen kutyát tartani...
Szerintem csak egy jó nevelés kellene neki. Vigyétek el kutyaiskolába! Azt sosem késő elkezdeni. Az én kutyám öt évesen kezdte és lám, gyönyörűen letette a vizsgát :)
Én mindenképpen a kutyaiskolát ajánlanám. Minden nevelés kérdése. Én láttam már kicsi kutyát is, amelyik terrorizálta a gazdáit. A kutyaiskolában erőszakmentesen, de hatásosan tanulja meg, hogy hol a helye, mit szabad és mit nem.
Én kötelezővé tenném a kutyatartók részvételét a kutyával a kutyaiskolában. Ausztriában jogosítvány kell a kutyasétáltatáshoz. Soha nem a kutya, mindig a gazdája a hibás. Sok gazda, annak ellenére, hogy a kutya nem hallgat rá, póráz nélkül sétáltat stb.
Ezt a témát már rég szabályozni kellett volna, de szakemberek bevonásával!
A kutyatartás felelősségvállalással jár. Egy könnyelmű nem oda figyelés és kész a baj pillanatok alatt.
A Rotweilerek alapból harci kutyák nekik már bennük van a támadási ösztön.És ha elborul a feje akkor megteheti hogy rádtámad.Az egyik barátnőmnek is volt rotijuk soha nem bántották meg semmit mégis morgós volt aztán elvitték a kutyát az egyik ismerősükhöz de később megszökött és ujbol ott volt a kapujuk előtt és a barátnőm mesélte hogy amikor suliból ment volna haza nem tudott bemenni a lakásukba mert rátámadt a rotija és ugy szaladt a mamájához aki a másik utcábn lakott.Szóval a kutyát később elaltatták mert teljesen megvadult pedig soha senki nem bántotta a kutyát és jól bántak vele.Meg az egyik szomszédom amikor ment a tanyájukra egy roti rátámadt a tanyám lévő kutyájára és közbeugrott a szömszédom hogy megvédje a kutyáját szoval a szomszédom karja lába azóta is gipszben van a kutyának a hátsó lába szintén begipszelve.Meg nagyon régen volt hogy anyám sógornője meghalt kint a düllőben amikor este ment haza és néhány roti rátámadt.
Szóval a rotikban nem lehet megbízni.Mint ahogy már mondtam alapból bennük van a harci ösztön.Hiába a saját kutyád ha elborul egyszer a feje akkor tényleg rád fog támadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!