Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért morog mindig a 4 éves...

Miért morog mindig a 4 éves roti kutyám?

Figyelt kérdés
Akárhányszor megakarjuk kötni mert éppen jön vki, akárhányszor fölé hajolunk amikor simogatjuk, akárhányszor csinál vmi butaságot és "lecsesszük" mindig morog. Tényleg morog ránk vagy csak figyelmeztet hogy "ezt nem kéne"? Vagy miért csinálja?
2008. aug. 17. 19:04
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Mellesleg kan kutya.
2008. aug. 17. 19:05
 2/19 anonim ***** válasza:

Nem tekint titeket falkavezérnek, és mivel alapban nem egy jámbor fajta, később meg is támadhat. Kérjetek tanácsot a neveléséhez szakemberektől, vagy vigyétek el kutyasuliba.

Ajánlom még Jan Fennell könyvét (Kutyapszichológia), abban pont arról van szó, hogy miként lehet a kutyában tudatosítani erőszak nélkül, hogy bizony ti vagytok a főnökök. (ha kell a könyv feltöltöm valahova PDF formban).

2008. aug. 17. 19:10
 3/19 anonim ***** válasza:
Valóban, azt hiszi, hogy ti alatta vagytok rangsorban. Nagyon sok minden számít: a lényeg, hogy mindig ti legyetek az elsők. Amikor sétálni indultok, ti lépjetek ki először a kapun. Ti diktáljátok az iramot és az irányt. Amikor játszotok vele (ha még játszik) mindig vegyétek el tőle a játékot a végén.
2008. aug. 17. 19:21
 4/19 A kérdező kommentje:
értem. Szal azt hiszi ő a falkavezér. Az a könyv jó ötletnek tűnik, de nem kell feltölteni sehova inkább pár tippet mondhatsz nekem ami 100%-os "javulást" mutat és a kutya elfogad minket igazi falkavezérnek és nem morog vissza. Van neki egy labdája azt sose szoktuk tőle elvenni. Viszont ha kap egy teniszlabdát azt mindig elvesszük tőle játék után.
2008. aug. 17. 19:26
 5/19 anonim ***** válasza:
22%

A szomszédunkban is ez a helyzet. A gazdája egy öreg néni, akinek már ő parancsol. Nem lehet megkötni, ki-be járkál a lakásba, ahogy akar. Már mindenki fél tőle, még a néni is. Az unokáját már meg is támadta, de szerencsére csak a haját sikerült elkapnia.

Vigyázzatok, nehogy megtámadjon titeket. Ez a kutya nem bírja elviselni, ha más a falkavezér, és az első adandó pillanatban lecsap, ha úgy érzi, hogy átveheti a vezetést. Pl. ha elesnétek előtte, tuti, hogy nektek esne, főleg, hogy már alapból így morog.

Nem szabadna ilyen kutyát tartani, mert mindenkire életveszélyt jelent!

2008. aug. 17. 19:29
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy ránktámadna mert már párszor megtehette volna. Viszont eléggé makacs. Csak a hangos "ordításra" képes hallgatni. pl: helyedre vagy fúj. Egyébként eléggé bolondos, játékos jószág. Ha megakarjuk kötni elég csak a lánca felé menni már tudja mit kell tennie. Azonnal odajön csak ritkán kell neki szólni h jöjjön oda. A legjobban rám hallgat pedig nem én etetem. Kicsi korában rengeteget játszottam vele meg tanítgattam. Lány vagyok 16 éves. Lehetséges azért hallgat rám jobban mint apumra mert lány vagyok? De engem is csak akkor morog meg hogyha túlságosan fölé hajolok vagy megkötöm. De akkor sem mindig. Pl: ha fésüljük és akár 2 mm-re vagyunk a fejétől akkor meg se mukkan.
2008. aug. 17. 19:41
 7/19 anonim ***** válasza:
61%

Azért túlzás, hogy nem szabad ilyen kutyát tartani...

Szerintem csak egy jó nevelés kellene neki. Vigyétek el kutyaiskolába! Azt sosem késő elkezdeni. Az én kutyám öt évesen kezdte és lám, gyönyörűen letette a vizsgát :)

2008. aug. 17. 19:42
 8/19 anonim ***** válasza:
61%
Szia egyet értek az elöttem szólókhoz!Ha pl:játszol vele akkor te fejezd be első ként a játékot és ne a kutya ha sétálni mentek te menjél először ki a kapun és amikor regeliztek akkor te egyél ellőb és ne a kutya ugyan is a falka vezér eszik először a "zsákmányból"!szóval éreztesd vele hogy te vagy a falka vezér!
2008. aug. 17. 20:43
 9/19 anonim ***** válasza:
61%

Én mindenképpen a kutyaiskolát ajánlanám. Minden nevelés kérdése. Én láttam már kicsi kutyát is, amelyik terrorizálta a gazdáit. A kutyaiskolában erőszakmentesen, de hatásosan tanulja meg, hogy hol a helye, mit szabad és mit nem.

Én kötelezővé tenném a kutyatartók részvételét a kutyával a kutyaiskolában. Ausztriában jogosítvány kell a kutyasétáltatáshoz. Soha nem a kutya, mindig a gazdája a hibás. Sok gazda, annak ellenére, hogy a kutya nem hallgat rá, póráz nélkül sétáltat stb.

Ezt a témát már rég szabályozni kellett volna, de szakemberek bevonásával!

A kutyatartás felelősségvállalással jár. Egy könnyelmű nem oda figyelés és kész a baj pillanatok alatt.

2008. aug. 17. 21:55
 10/19 anonim ***** válasza:

A Rotweilerek alapból harci kutyák nekik már bennük van a támadási ösztön.És ha elborul a feje akkor megteheti hogy rádtámad.Az egyik barátnőmnek is volt rotijuk soha nem bántották meg semmit mégis morgós volt aztán elvitték a kutyát az egyik ismerősükhöz de később megszökött és ujbol ott volt a kapujuk előtt és a barátnőm mesélte hogy amikor suliból ment volna haza nem tudott bemenni a lakásukba mert rátámadt a rotija és ugy szaladt a mamájához aki a másik utcábn lakott.Szóval a kutyát később elaltatták mert teljesen megvadult pedig soha senki nem bántotta a kutyát és jól bántak vele.Meg az egyik szomszédom amikor ment a tanyájukra egy roti rátámadt a tanyám lévő kutyájára és közbeugrott a szömszédom hogy megvédje a kutyáját szoval a szomszédom karja lába azóta is gipszben van a kutyának a hátsó lába szintén begipszelve.Meg nagyon régen volt hogy anyám sógornője meghalt kint a düllőben amikor este ment haza és néhány roti rátámadt.

Szóval a rotikban nem lehet megbízni.Mint ahogy már mondtam alapból bennük van a harci ösztön.Hiába a saját kutyád ha elborul egyszer a feje akkor tényleg rád fog támadni.

2008. aug. 17. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!