Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van jogszabály állat (kutya)...

Van jogszabály állat (kutya) tartására panelban?

Figyelt kérdés
Panelban lakunk albérletbe, és lett egy kistermetű kölyökkutyánk. Tulajdonos engedélyezte, közösképviselőnek szóltunk. A közösképviselő mondta hogy alá kell iratnunk egy papírt a szomszédokkal hogy beleegyeznek e hogy kutyánk legyen. (már ez is egy aljas dolog sztem) Papírt azóta se kaptunk amit alákell íratni, de viszont szóban engedélyt kértünk tőlük, és mindenki beleegyezett. Most viszont az alattunk lévő szomszéd megesküszik rá hogy hallja ahogy a 4 kilos kutyánk mászkál és azt mondta hogy elviteti mert a ház szabályaiba ütközik mivel nem irattunk alá papírt, és hogy így elvihetik tőlünk a kutyust. Ez igaz? Vagy csak fenyegetőzik? Kutyus oltva van, orvosnál be van jelentve. Alig van egyedül, mivel én nem dolgozom így biztosan tudom hogy nem ugat. Kérlek írjatok!!!
2010. febr. 2. 09:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom a kérdezőnek, mihamarabb oldja meg a problémát, mert a végén tényleg költöznie kell, ha pár jó akaró elkezd panaszkodni a főbérlőnek. A papír amit alá kellene íratnod, arra nincs semmilyen formanyomtatvány legjobb tudtommal. Egyszerűen írj saját kezűleg vagy nyomtass egy egyszerű szövegű dokumentumot, amiben a lényeg benne van. Gondolom ismered a régi mondást: "A szó elszáll, az írás megmarad" . Ezzel csak arra célzok, hogy utólag már szerintem kevesebben fogják aláírni. Illetve biztos lesz olyan, aki nem is emlékszik arra, hogy engedélyt kért volna.
2010. febr. 2. 15:13
 12/16 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek én mindig a legjobbat feltételezem az emberekről. Sajnos... Már nézem az új albérletet, mert a kutyától nem válok meg, az biztos. Csak nem tudom hogy miért nehéz felfogniuk hogy a kutya kölyök és még nem tudja hogy mit hogyan kell csinálnia. És meg se várják hogy tanítsuk, rászoktassuk, rögtön káromkodnak, kiabálnak és egyből a rendőrséggel fenyegetőznek. Na mindegy...ez meg már az ő baja hogy ennyire intelligens. :) Köszi a válaszokat!
2010. febr. 2. 15:49
 13/16 Akiteki ***** válasza:

Sajnos minden kerület állattartási rendeletében benne van, hogy ha a társasház alapító okiratában benne van, akkor bizony kell a lakók beleegyezése.

Ha nincs benne, még akkor is feljelenthet, hogy zavarja a kutyatartás. (volt benne részem) Ebben az esetben is kötelezhetnek rá, hogy szüntesd meg a zavaró körülményt. Vagy elköltözöl vagy papucsot adsz a kutyára. Esetleg vehetsz egy rádiót a szomszédnak, hogy azt hallgassa, ne a tőletek jövő hangokat.

2010. febr. 2. 22:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Gondolom nagyrészt értelmes, felnőtt emberek vállalják egy kutya tartását-gondoz. Miért olyan nehéz felfogni ezeknek az embereknek, hogy a kutya NEM panelba való!!! Lehet akár milyen kis zsebkutya, az ugatása, körmeinek a kopogása irritálja azt az embert aki dolgozott 12-16 órát és aludni szeretne...Egy kisgyerekkel járó zajokat nem is tudom, hogy gondolják, hogy össze lehet hasonlítani egy kutyáéval. Aki ilyen szellemi szinten mozog az ne vállaljon a moháknál fejlettebb létforma nevelését! Szeretem az állatokat, a kutyákat is de panelba inkább a tengerimalac, vadászgörény, aranyhal, terráriumban tartható állatok valók! Kérem mindenki gondolja végig, hogy milyen következményekkel jár egy kutya tartása egy panelban, minta kutya számára
2011. jún. 15. 22:23
 15/16 anonim ***** válasza:
mint az egész közösség életére, hangulatára, egymáshoz való viszonyulására...sajnos volt szerencsém látni, hogy megy tönkre egy viszonylag kellemes közösség egy kutya miatt...az öregek úgy gondolták, hogy kell nekik egy kutya, persze a nyugdíjas életmódjuk mellett ezt meg is tehetik, csak a körülöttük élőkre nem voltak tekintettel, akik reggel időre mennek dolgozni, ezért éjjel aludni akarnak és nem azon imádkozni, hogy mikor hallgat el a kutyus...ne csak szidjuk azokat akik hangot adnak nemtetszésüknek, kicsit képzeljük magunkat a helyükbe. Lényeg: kutyát panelba ne tartsunk!!!Főleg ha nem akarunk a szokásosnál is több konfliktust, vagy karcot az autónkra!
2011. jún. 15. 22:41
 16/16 anonim ***** válasza:
hála istennek nincs autónk:D
2012. márc. 13. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!