A barátom amikor nagyon szeret egy állatot akkor r. h. déknak hívja ( a sajátjait is szokta annak). Amolyan becézgetés. Én ezt tudom jól nagyon de amikor az én kutyámra mondja akkor nagyon fáj. Miért fáj ennyire?
Jaj már, én is mindenfélének elmondom a kutyáimat a nagy szeretgetés közben! "Te nagy buta mocsok, nyavalyás bolhafészek, bumburnyák, istencsapása, mihaszna, anyaszomorító, mafla, mamlasz, csúfság, kórságos rusnya dög..." stb. Egész szépen tudom cifrázni. Ők meg nagy farkcsóválva bújnak hozzám, majd' feldöntenek. :)
Szerintem ez a fajta "becézés" ezerszer jobb, mint az "Anyuci pici szeme fénye, boldogságom, tündércsillag, aranymaszat, nyünyőke, babucika" jellegű gügyögés. Attól hányni tudnék.
Ha téged zavar, kérd meg a barátodat, hogy ne mondja, ilyen egyszerű. Ne várj azonnali váltást, mert ezek jobbára berögzült dolgok, ugyanúgy nem lehet egyszerre leszokni, mint pl. a csúnya beszédről, de szóból ért az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!