Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A barátom amikor nagyon...

A barátom amikor nagyon szeret egy állatot akkor r. h. déknak hívja ( a sajátjait is szokta annak). Amolyan becézgetés. Én ezt tudom jól nagyon de amikor az én kutyámra mondja akkor nagyon fáj. Miért fáj ennyire?

Figyelt kérdés
Hiszen tudom, hogy csak viccel és szeretetből mondja. Mégis fáj amikor r.hdéknak nevezi. Miért?
2014. dec. 14. 20:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Van akinek a szájából rondán hangzik,akkor is,ha elvben kedveskedik.Vagy talán azért bánt,mert van egy mögöttes tartalom,ami nem vicces és nem valódi kedveskedés.Ha nem veszi észre,hogy ez téged zavar,talán már az is probléma.
2014. dec. 15. 01:20
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek eredete egy nepi hiedelemben keresheto. Regen ugy vedekeztek a szemmel veres ellen, hogy a szamukra kedves, ertekes dolgot negativ jelzokkel illettek, igy a boszorkany nem tudta, hogy van ott valami szemmel verni valo. Igy adtak pl a gyors labu csikonak a Santa nevet stb. Ma mar nem sokan hisznek a szemmel veresben, de ez, hogy a szeretett dolgot negativ jelzokkel becezgetik, megmaradhatott ennek maradvanyakent. A masik teoriam, hogy a pasik nem tartjak ferfiasnak becezgetni, babsugatni a kutyat, de azert ok is nagyon szeretik, igy egy koztes megoldast valasztottak, amitol nem tunnek ferfiatlannak, megis lehet szeretgetni a kutyat. Nem kell ennyire megsertodni ezen, az allat ugyse erti, hogy nevezted. Az en apukam is igy becezgeti, a lenyeg, hogy erzi a szeretetet a kutya.
2014. dec. 15. 07:40
 13/15 anonim ***** válasza:
Szia. Én cifrábbakat is szoktam nekik mondani pedig imádom őket. Szerintem ne vedd fel. Ex párom gyülölte őket ezt érezni is lehetett, volt hogy beléjük is rúgott( ezt egyszer véletlenül láttam meg) na azóta ő már csak ex. Ha amúgy szereti őket, akkor ne essen rosszul, vagy egyszerüen kérd meg hogy találjon ki valami más nevet nekik.
2014. dec. 15. 08:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Jaj már, én is mindenfélének elmondom a kutyáimat a nagy szeretgetés közben! "Te nagy buta mocsok, nyavalyás bolhafészek, bumburnyák, istencsapása, mihaszna, anyaszomorító, mafla, mamlasz, csúfság, kórságos rusnya dög..." stb. Egész szépen tudom cifrázni. Ők meg nagy farkcsóválva bújnak hozzám, majd' feldöntenek. :)

Szerintem ez a fajta "becézés" ezerszer jobb, mint az "Anyuci pici szeme fénye, boldogságom, tündércsillag, aranymaszat, nyünyőke, babucika" jellegű gügyögés. Attól hányni tudnék.

Ha téged zavar, kérd meg a barátodat, hogy ne mondja, ilyen egyszerű. Ne várj azonnali váltást, mert ezek jobbára berögzült dolgok, ugyanúgy nem lehet egyszerre leszokni, mint pl. a csúnya beszédről, de szóból ért az ember.

2014. dec. 15. 09:16
 15/15 A kérdező kommentje:
Én nő vagyok és az illető is nő. Együtt járunk kiállításra mivel azonos fajtánk van...
2014. dec. 15. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!