Mit gondoltok az ilyen kutyatartásról?
Azzal kezdeném, hogy ha nekem kutyám lenne csak és kizárólag benti-kinti lenne.
Édesanyámek most elhatározták, hogy kutyát hoznak a házhoz.
Ennek én nagyon nem örülök.
Mégpedig azért nem mert:
Ők nem engednék be az állatot, kint lenne egész nap.
Ezen felül a gondoskodásuk kimerülne annyiban, hogy reggel és este valami kaját kivágjanak elé. A játék, séta mind felesleges mert majd elszórakozik a szomszéd kutyával a kerítésnél és sétálgat egyedül a kertben.
Ezt a fajta kutyatartást nem bírom elviselni! De engem nem akarnak meghallhatni ilyen dolgokban...
Köszönöm a válaszod, Én is teljesen így gondolom.
Rémelem még jön pár válasz mert szeretném őket meggyőzni, hogy nagyon rosszul gondolkodnak.
Miért kell nekik a kutya? Hogy ugasson? Arra van a csengő. Emellett lehet, hogy egész éjjel ugatni fog. Hogy őrizzen? Ahhoz megfelelő kutyát kell választani, képezni kell, kutyaiskolába kell vinni.
A kutya társas lény, falkában, családban él. Egyedül nem érzi jól magát. Nem sétálgat a kertben, de jó eséllyel felássa. Lepisili a virágokat, kiég a pisitől a fű, esetleg megrágja a fákat, bokrokat. Össze kell szedni utána a kakát. Ha teheti, megszökik, kárt okoz és őket fogják elővenni. Ha beteg lesz, az orvos nagyon sokba tud kerülni. Anyukád tiszta ruháját összeugrálja. Apukád szerszámait megrágja.
Mindez akkor, ha az igénye a társaságra és a mozgásra nincsen kielégítve.
Mindezt azért, hogy "legyen"?
Na ezt nem értem én sem: hogy miért akarnak az ilyen gondolkodású emberek kutyát? Mi okból, mi célból? Teljesen felesleges, a kutyának sem lesz jó, és a gazdáinak sem, mert az így tartott neveletlen kutya jó eséllyel sok problémát fog okozni - és ezért nem szegény állat lesz a hibás.
Ha azért akarnak kutyát, hogy "őrizze a házat", akkor olcsóbb egy riasztórendszert felszereltetni.
a családi háznál levő kutyák 90%-a így van tartva, sajnos ezeknek az embereknek ez a természetes.
nem tudom van-e arról statisztika, hogy a kutyatámadások hány százalékát követ el, "lakás" ill. "kerti" kutyák, de van egy tippen hogy melyik lenne a több.
Üljenek ki ők a kertbe 2-3 napra, aztán meglátják milyen jó élete lenne a kutyájuknak...A különbség csak annyi, hogy a kutya nem fázik annyira.
A kertbe rakjanak kerti törpét, a házra meg riasztót, és akkor nem cseszik el egy kutya életét.
5-ös: igen, tudom, hogy így van tartva rengeteg kerti kutya, sőt még rosszabbul is, mondjuk rövid láncon. Csak a miért-et nem értem. Hogy miért, mi okból tartanak ezek az emberek kutyát?! Volt már, hogy megkérdeztem valakit (nem volt túl magas szellemi színvonalon). Egyik azt felelte: mert kell kutya egy házhoz. (De minek? Na erre nem kaptam érdemi választ. Mert kell és kész). Másik válaszoló: kell a gyereknek. (Kistermetű, utcán hiányos kerítés miatt szabadon kóborló, amúgy barátságos kutyáról volt szó, akinek soha semmilyen oltása nem volt, veszettségi sem, chipje sem természetesen. Ez kell a gyereknek).
Az emberi sötétség határtalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!