Yorkshire terrier tartók mit gondoltok?
A yorkie egy kutya, akármit gondol a tenyésztő. (Ha valóban tenyésztő és nem azért félti a jószágot, mert tudja, hogy beteg.)
A kabát viszont nem árt neki. Kicsi kutya, kevés hőt termel, össze sem lehet hasonlítani egy nagy döggel. :)
(Nekem is csak nagy kutyáim vannak, de ismerek yorkie-kat. Kutyának vannak tartva.)
Nyugodtan ki lehet vinni. Kell neki a friss levegő, meg a játék a többi kutyával.
2014. nov. 27. 20:37
Nekem ugyan nem yorkie-m van, de... simán kivihetitek pláne ha minden oltása adott. A lényeg higy aktívan mozogjon, ne egy helyben álljon vagy csak szaglásszon, hanem labdázhattok vele, stb. Ezen kívül a kutyaruha is jó ötlet.
Ismerek yorkie-s gazdit. Annál a kutyánál jobban egy kutya sem imádja a havat. Persze vízálló kabátban hogy a hasa ne fagyjon meg. Ennyi a hidegről és a sztereotípiákról. A lényeg hogy figyeld a kutyát azért, ha láthatóan fázik vidd be :)
2014. nov. 27. 20:37
Nekem is yorkim van, és az elmúlt 3-4 évben talán 1-2 alkalommal adtam rá a ruháját, mert nem szereti. (egyszerű fekete polár béléses háttakaró)
Ha nagyon hideg volt korán reggel, vagy épp szakadt a hó, vagy eső. Amúgy simán leviszem sétálni -10 fokban is. SOha nem volt még megfázva.
Figyi, ő is kutya, nem porcelánbaba. A szőrét ne nyírjátok le, ha nem muszáj, esetleg egy kis kabát is mehet rá.
De ugyanúgy szüksége van napi 3-4 sétára, mint bármely más kutyának.
2014. nov. 27. 20:50
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.én is úgy vagyok vele mint Ti hogy kicsi kutya de kutya! csak bele ültette a bogarat a fülembe a tenyésztő.nem beteg,egészséges aktív kis kutya,egész nap pörög játszik az enyémmel stb. 1,35kg most a súlya,nem extra mini(olyan nem is kellett volna) vagy ilyesmi szülei is apja 3,20 anyja is 2,70kg.azért várok még tapasztalatokat ez ügyben,főleg olyanét akinek télen volt kicsi.
Kimehet az udvarra! Először végignéznék az udvaron, hogy el van-e rendezve rajta minden, nincsenek-e a kiskutyára veszélyes törmelékek, üvegek, gödrök benne, illetve hogy a kerítésen nincsen-e olyan rés amin mivel pici, át tudna bújni (bár felügyelet nélkül nem hagynám kint, de mégis jobb a biztonság). A kerti sétákat már csak a szobatisztaság könnyebb megtanítása miatt is nyugodtan el lehet kezdeni, plusz nagyon izgi lesz neki a sok levélzörgés, szaglászás. Inkább napi sokszor, de csak 10-15 percre, rövid időkre vigyétek le, úgyis gyakran pisilnek a kölyökkutyák, és nagyobb eséllyel fogja kint érni a szükség, és szépen apránként megszokja a kinti pisilést. Áthűlni se tud ilyen rövid idő alatt, szóval szerintem ez az ideális sétagyakoriság és időtartam neki. A tenyésztő szerintem biztosra akart menni, hogy nem zárjátok ki órákra, magára hagyva a kiskutyát, és inkább túlzott, mert jobb ha túl van féltve, mintha aztán baja lesz.
2014. nov. 28. 15:31
Jah, a ruhát kihagytam, azt nyugodtan fel lehet adni rá (bár ha pár hónapos, nem tudom van-e a méretében) nekünk kötött pulcsi is van, az rugalmas, abból tudtok akkorát kötni, amekkora most a kutyus, ill. ha majd jó lesz rá az S-es kabát, akkor az nagyon jól melegen fogja tartani! Persze nem órákig.
2014. nov. 28. 15:36
7/10 A kérdező kommentje:
Köszi! persze mi se órákra gondoltunk,csak kicsit.Van ruhája mert vettünk a tenyésztőtől neki.annyira édes kis kutya csak hát olyan furcsa a mérete :)
Kiviheted. Másképp hogyan szoktatnád szobatisztaságra? Nyugodtan kint lehet akár 10 percnél tovább is, ha szeretne, és élvezi!
2014. nov. 29. 07:28
Nekem állatorvos mondta, hogy ruha nélkül is kiviheted pár percre hogy elvégezze a dolgát, de ruhában akár 10-15 percet is simán elvan kint vacogás nélkül:)
2015. jan. 11. 13:37
Az előző voltam. Ez a kölykökre vonatkozik, a nagyobbacskák simán tovább maradhatnak, ha élvezik:)
2015. jan. 11. 13:39
Kapcsolódó kérdések: