Vizsla kutyánk állandóan be akar mászni a kertünkben levő hatalmas terülő boróka alá. Mit tehetnék?
Na ez nem alapszintű dolog. Elvileg le kell tiltanod a vadászatról. Ez nehéz lesz így 2 hónap alatt, pláne egy másfél éves, éppen nyiladozó vadászösztönű kutyával.
Ha megindul a bokor alá megfogod a nyakörvét és Nem vagy Hagyd...ezt elimétled kb 100x mire veszi a lapot, hogy mi van.
Néha egyszerűbb ha hagyod hogy bemenjen, ott megnézi mi a helyzet, esetleg megszúrja az orrát a sün, vagy beszorul a bokor alá. A saját tapasztalat mindig erősebb tanító.
Én a helyedben hagynám lejátszani a dolgot...
amúgy ha a bokor alá szorulástól félted a vizslád, akkor kapd magad össze...lesznek ennél izzasztóbb helyzeteid is...:)
Köszönöm , különösen az első válaszoló részletes válaszát.
Egyenlőre próbáljuk elterelni a figyelmét másfelé.
az én kutyám is talált kutya, minden ilyen örökzöld alá bebújik, és élvezi a vakaródzást...az nem jó ha én vakarom, megoldja sk...
itt-ott ás,de a kutyával ez jár...nem járt ikolába, nem tudja mit jelent az ül...de azért leül...ja, azt nem említettem, hogy tizenhat éves, süket, csak az egyik szemére lát, de még a macskákat megkergeti...
a sünök védettebb helyekre igyekeznek elbújni...példul kerti szaletli alá, műhely, sufni, évek óta egy helyben dekkoló autóroncs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!