Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Annyit hallani, hogy kiszámíth...

Annyit hallani, hogy kiszámíthatatlan a kutya, ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Nem akarok vitát indítani, csak meg akarom mások véleményét is ismerni.

Szerintem olyan a kutya amilyenné nevelik. Ha kölyökkorától én nevelem, pár éven belül ismernem kell mire mit reagál, hisz velem él. Így az esetek nagy részében hamarabb tudok lépni, mint ő, Véleményem szerint, ha valamivel meglep (mondjuk nem számítok rá és kitámad) az az én hibám, mert nem szűrtem ki 1 fontos ingert a környezetünkből. Mondjuk engem eddig egy kutyámon se tapasztaltam ezt a kiszámíthatatlanságot, de még az ismerőseim kutyái között se. Ezzel szemben olyanoktól hallom ezt a kiszámíthatatlan dumát, akik akár 7-8 éve az adott kutyával élnek, és ők maguk is tartanak tőle, tehát nem csak azért mondják mert én idegen vagyok.

2014. dec. 11. 10:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A legtöbb gazda tényleg nem érti a kutyáját. Kicsit a kutya helyébe kéne képzelnie magát az embernek, rögtön fény derülne pár rejtélyre.

Én kutyám pl. bizonytalanságból odaharap. A minap lepofozta játékból egy nagyobb kutya, ő meg odaharapott neki egyet. Ez persze külső szemlélőnek agresszív viselkedésnek tűnhet, pedig csak arról volt szó, hogy a kutyámnak fingja se volt róla, hogy a baromi erős, nála 3x nagyobb kölyök kutyánál ez csak játék és nem támadó szándék. Ő támadásnak hitte.

Rászóltam, hogy hagyja a pattogást, látta, hogy én nem stresszelek, mentünk egy-két kört közösen a másik kutyussal és nem volt harag, sokkal nyugisabb volt :)

Másik gazdi meg már azért terrorizálja a kutyáját, ha játék közben vakkant egyet.

2014. dec. 12. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!