Kutyáknál előfordulhatnak mentális betegségek, vagy minden, , csak"nevelési hibának fogható fel? Ha már a kiképzők és a gazdi (és családja) is csődöt mondanak, a kutya pedig egyszerűen kiszámíthatatlan, lehetséges, hogy valamilyen, , zavara"van?
Mi az a pont, amikor a kutya megváltozik? Váratlanul történik, vagy nagyjából megtudod mondani mikor fog viselkedik másképpen?
Ugyanis lehet valamilyen betegség van a háttérben, csak nem volt rendesen kivizsgálva eddig, ezért nem tudtad pontosan körbeírni a gondot. Természetesen vannak selejtes kutyák, de arról nem hinném el, hogy 8 évig együtt él a családdal. Leírásod alapján csak téged nem bántott eddig, ami a kiszámíthatatlanságot kizárná szerintem. Hiszen egy kiszámíthatatlan kutya mindenkivel kiszámíthatatlanul viselkedik. Lehet a te kutyádra a "hamis" lenne a helyes kifejezés, gondolom nincs előjele a támadó szándékú viselkedésének.
Én biztos félteném a családomat egy ilyen kutyától.
Főleg, ha olyan sunyin is néz néha az már rég gyanús. Egy macskánál még elmegy, de kutyánál?
Húha, hát azért szerintem nem ennyire szörnyű a helyzet!
Nagy kár, hogy eddig vártatok a megoldásával!
Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, nem te vagy a "falkavezér".
Ha az lennél, azonnal le tudnád tiltani a morgásról.
Annak meg, hogy ki megy ki előbb az ajtón, meg hogy csak parancsra kezdhet enni, semmi de semmi köze a falkavezérséghez.
De tényleg semmi.
Sajnos rengetegen terjesztik ezt az információt.
Így látatlanban nem adhatok tanácsot, mert életveszélyes lehet és ennyi infó alapján még nem is lehet normális képet alkotni a kapcsolatotokról.
De azt javaslom, keressetek fel egy tükörsulit.
Ott valószínűleg javasolni fognak egy terápiát, utána egy alapfokot.
Tudom, kicsit drága.
De hidd el, annyira megéri!
Ha kételyeid vannak, mutatnék pár videót:
A 4. egy agresszív Cane Corsoról szól.
A 8. ismét a Corso, csak már a tükörsulin, élete 2. foglalkozásán.
De ami szerintem a legmeggyőzőbb, az a 10. videó.
A Noé állatotthon 4 legvadabb kutyáját választják ki...
A videókat nem azért mutattam, hogy utánozd le otthon! Az veszélyes lenne, ezt - ahogy Gábor is mondja - csak kiképző jelenlétében csináld!
A másik:
Létezik már homeopátia kutyáknak is.
Ezek közül több nyugtató.
Én még nem próbáltam ilyesmit, csak gondoltam, megemlítem...
Egy próbát megér...
Bár több kutyás ismerősöm dicséri.
Kitartás, ez 98%, hogy nem elmebetegség.
De tényleg vihettétek volna előbb is jobb kutyasuliba.:( Szegénykém egy életet élt le ilyen lelkiállapotban...
kutyasuli.hu
Sok sikert!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!