Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt akinek 5-nél esetleg...

Van itt akinek 5-nél esetleg 6-nál több kutyája van, az mindegy hogy tenyésztő vagy hobbi gazdi, de sosincs lelkiismeret furdalása, hogy esetleg valamelyik porontyra nem jut elég idő?

Figyelt kérdés
Én tenyésztek és 8 kutyusom van, amikor új kutyust veszek, lehet az akár külföldről is, mindig úgy érzem hogy megszakad a szivem a többiért, hogy megint valaki kicsit előrébb lép...
2012. ápr. 16. 20:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
nem. ez olyan mint a gyerekek. 3 gyerekem van, de a második és aharmadik semmivel sem csökkentette amennyire az első szeretem. és akutyának elég fél óra az időmből
2012. ápr. 16. 20:26
 2/14 anonim ***** válasza:

5 kutyánk már volt. Mikor Tacskókat tenyésztettünk. Mindig annyi kutyát vállalunk be amennyire tisztességesen időnk is van. Általában mindegyik kutyára egyforma időt szánunk. Vagy ha nincsen annyi időnk akkor meg mindegyikkel kevesebbe t foglalkozunk. Még nem volt soha ilyen miatt lelki ismeret furdalásom.

Nálunk úgy van, hogy mindegyik kutyával foglalkozunk egyénileg is és vannak csoportos tevékenységek is.

2012. ápr. 16. 20:27
 3/14 anonim ***** válasza:
58%
12 kutyám van... persze nehéz minddel foglalkozni de azért nagyon sok energia nekik, hogy egymást is fárasszák rendesen. A kicsikkel és a fiatalokkal sokat foglalkozom illetve az idősebbek már velem vannak a lakásban de sajnos ennyi kutyával már nem lehet egyformán foglalkozni...és szerintem nem is igénylik, az akin látom, hogy több foglalkozást igényel az kap egy kis pluszt de aki elvan magában és a többiekkel azzal kicsit kevesebb időt töltök
2012. ápr. 16. 20:28
 4/14 anonim ***** válasza:
ja még annyi, hogy pl próbálkozhatnál csoportos labdázással vagy ilyesmivel... én is szoktam, hogy 7-8 kutyával egyszerre labdázom és azt nagyon élvezik
2012. ápr. 16. 20:30
 5/14 anonim ***** válasza:
10%

Ezek kutyák nem porontyok.. xDD Mi az, hogy nem jut elég idő? Van valami lejárati óra, hogy na most te jössz x ideig?? ha odajön amikor játszok velük akkor jut idő ha elvonul nincs rá szüksége, hogy foglalkozzak vele. Ennyi.

Nevelésnél mindig eggyel foglalkozok, aztán ha már jól haladunk jöhet a másik, aztán a másik. Sétáltatásnál egyszerre 2-őt viszek magammal, a többi vár holnapig vagy holnaputánig. Aztán jön a sorozat újra. Mi az, hogy kicsit előrébb lép?? Mekkora szánalmas kutyatényésztő lehetsz aki emberként tekint az állatokra?? A kutyák között megvan a hierarchia. Ők elrendezik, kinek hol a helye a többit te osztod be.

2012. ápr. 16. 20:32
 6/14 A kérdező kommentje:
Utolsó nem tatom magam szánalmasnak...és igen emberként foglalkozom velük és szeretem őket, attól még mert nem kib.szom az ólba elég jól érzik magukat...
2012. ápr. 16. 20:40
 7/14 anonim ***** válasza:
6 dobermannom van, és elég kemény szabályok szerint élünk. Ahhoz, hogy békesség legyen, muszáj. Egyszerre még véletlenül sem labdázom velük, külön külön. van aki tréningezni jár, van aki már idősebb, ő sétálni, futni a határba. az, hogy egymásra féltékenyek teljesen normális. Mindenki annyi foglalkozást kap, amennyire szüksége van. Mindegyiküket másért szeretem, és egység van, nincs megkülönböztetés. Nálam amikor lett uj kutyus, a fiatal szukám olyan féltékeny volt, hogy még futni sem volt hajlandó vele:) Aztán megszokta, mert rájött, hogy egy nagyon jó játszópajtás. De én nem sajnálom egyikőjüket sem. tudom, hogy a tűzbe mennének értem, én pedig biztositom azt, hogy boldog életük legyen, és mindent megkapjanak.
2012. ápr. 16. 20:52
 8/14 anonim ***** válasza:
27%
Kimondta, hogy ki kell őket b@szni az ólba? Szerinted én azt csinálom?? -.- Addig van bezárva amég a másikkal foglalkozom. Nem kell, hogy egy rakás kutya elvonja a figyelmét. Elég szomorú, hogy tenyésztő létedre fingod nincs, hogyan kell egy kutyát tartani és kezelni...
2012. ápr. 16. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:
25%

Előző vagyok, csak szólni akarok nehogy elfelejtsd használni a piros kezet.. ;)

De akkor még annyit elmondok, hogy amit te azt hiszed, hogy jó a kutyának az többet árt. Az van drága kutyatenyésztő barátom, hogy a kutyák átveszik a hatalmat mert a kutyáknál nem sajnálat van, hanem kemény hierarchia és ha látnak egy gyengébbet azt könyörtelenül maguk mögé taszítják. És ha oda soroltak akkor nagyon nehezen lehet onnan kikerülni. Ebből lesz, hogy fél év múlva megharapnak mert a kajájukhoz értél, vagy mert hozzányúltál a kölykökhöz. Ha hagyod elkanászodni és emberként kezeled akkor hatalmas hibát követsz el. A kutyának meg kell tanulnia, hogy hanyadik a rangsorban. Ha nem a falkavezér akkor türelmesen vár a sorára. Meghunyászkodik amikor meglátja a gazdát és arrébb áll amikor a kajájához érsz és a kölykeit akarod felvenni. Arrébb áll ha útba van, és a száját nyalja ha felé közelítessz. Ha ezek közül a kutyák közül akár csak az egyik nem produkálja akárcsak az egyik viselkedést formát sem. Te elvesztetted a meccset...Egy kutyával következetesen, erélyesen, határozottan kell bánni. ha nem így van ,akkor majd ő megteszi veled, de az garantáltan fájni fog. Példa a barátnőm. Ungyuli bugyuli kis kutya a múlt héten úgy beleharapott a lábába, hogy barátnőm csak nézett, hogy miért. Én meg mondtam, hogy na tessék, ez van, ha egy kutya nem kutyaként van kezelve.

Ha emberként akarsz rátekinteni akkor szülj gyereket.

2012. ápr. 16. 21:03
 10/14 A kérdező kommentje:
50 kiló feletti BH vizsgás kutyákról van szó, így nem gondolom hogy bármit is rosszul csinálnék, a kérdés egyébként nem erre vonatkozott.
2012. ápr. 17. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!