Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megharapta a páromat?

A kutyám megharapta a páromat?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos staffordshire terrierem. Eddig minden ok volt, járunk kutyasuliba is. Pár napja észre vettem, hogy kezd agressziv lenni. Ha valakin az utcán kapucni van, vagy lassan mozogva jön felé, kiszúrja és ugat rá, támadna. Ma este jött haza a párom a melóból, én néztem a tvt az àgyból, a kutya is az ágyon feküdt. A párom elkezdett befelé settenkedni és beugrott a szobába, hogy "búúú".! Több se kellet Suzynak, nekiugrott, alig bírtam lefogni. Most lett a párom karján egy szép nagy harapás. Mitől kezdődhetett nála az agresszió? Eddig csinálhatott bárki bármit, semmi ilyesmi gond nem volt. Az lehet a gond, hogy kamasz?

2014. dec. 5. 18:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

Kistestű terrierem van, és nálunk is vannak olyan helyzetek, amikor a kutyám bizonytalanná válik, morog az utcán ha pl valaki furcsa testtartással jön.

Ilyenkor próbáld azonnal elterelni a figyelmét, tarts valami finomat az orra elé, és ha az illető elment, a kutya nem ugatott, akkor add oda, és dicsérd meg. Ők sem robotok, nem várható el tőlük, hogy ne féljenek néha egy kicsit, de egy ügyes gazdi tud segíteni :)

A párod meg ne poénkodjon ilyen baromsággal. Én egyszer a saját tesómat ütöttem meg ijedtemben nagyon, amikor megijesztett.

Szerintem tök normális, hogy egy kutya, akit a sötétben így megijesztenek, támad.

Ezek olyan dolgok, amik félelemből erednek, és nem az ivarérés miatt vannak. Szerintem.

2014. dec. 5. 20:27
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
A párod h*lye már ha nem haragszol meg... Ilyet semmilyen kutyával nem csinálunk. Ilyenkor kezd előjönni a kutya védőösztöne, és a párod meg az illető miatt aki a kisfiadhoz ment, most jól el van szúrva.
2014. dec. 5. 20:35
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
vszinu nem ismerte meg, ezert tette a dolgat, mintha idegen lenne.
2014. dec. 5. 20:59
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szívem szerint azt mondanám, ha a párod ekkora ökör, meg is érdemelte...De persze, egy kutya ne harapja meg az embert, mert az sem oké.

Az előző kutyám 7 évesen egyik napról a másikra megvakult. Teljesen új volt a helyzet, bár ő elég gyorsan megszokta. De én még nem szoktam meg ezt a helyzetet, és elkövettem egy hibát. Le akartam vinni sétálni, de mivel aludt, próbáltam csendben odamenni hozzá, és rátettem a lábára a kezem. Úgy megijedt, hogy megharapott. Akkor megtanultam, hogy erre nagyon oda kell figyelnem, hogy ne ijesszem meg. Onnantól mindig szóltam neki előbb, és csak utána értem hozzá.

Ahogy előttem is írták, itt inkább a párod volt a hibás. Tanulja meg egy életre, hogy nem ijesztünk meg másokat, se embert, se kutyát. Mert nem vicces...

2014. dec. 5. 21:03
 15/17 anonim ***** válasza:
75%
Kb.erre számíthatsz a jövőben,ha a kutya megijed.A kutyasuliban érdeklődd meg,mit lehet tenni.A közös szunya az ágyon szerintem be lesz áldozva.
2014. dec. 5. 21:18
 16/17 A kérdező kommentje:
A párom egyébként engem akart megijeszteni, nem a kutyát, csak rosszul sült el a dolog.. Szerintem sem ismerte meg, ahogy rádöbbent, hogy mi is a szitu, látszodott szegényen, hogy össze zavarodott.
2014. dec. 5. 21:18
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
A kutyád kamaszodik. A párod meg megérdemelte. Ne ijesztegesse a kutyát. Mindkettőre ráfér a nevelés.
2014. dec. 5. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!