A kutyám megharapta a páromat?
Kistestű terrierem van, és nálunk is vannak olyan helyzetek, amikor a kutyám bizonytalanná válik, morog az utcán ha pl valaki furcsa testtartással jön.
Ilyenkor próbáld azonnal elterelni a figyelmét, tarts valami finomat az orra elé, és ha az illető elment, a kutya nem ugatott, akkor add oda, és dicsérd meg. Ők sem robotok, nem várható el tőlük, hogy ne féljenek néha egy kicsit, de egy ügyes gazdi tud segíteni :)
A párod meg ne poénkodjon ilyen baromsággal. Én egyszer a saját tesómat ütöttem meg ijedtemben nagyon, amikor megijesztett.
Szerintem tök normális, hogy egy kutya, akit a sötétben így megijesztenek, támad.
Ezek olyan dolgok, amik félelemből erednek, és nem az ivarérés miatt vannak. Szerintem.
Szívem szerint azt mondanám, ha a párod ekkora ökör, meg is érdemelte...De persze, egy kutya ne harapja meg az embert, mert az sem oké.
Az előző kutyám 7 évesen egyik napról a másikra megvakult. Teljesen új volt a helyzet, bár ő elég gyorsan megszokta. De én még nem szoktam meg ezt a helyzetet, és elkövettem egy hibát. Le akartam vinni sétálni, de mivel aludt, próbáltam csendben odamenni hozzá, és rátettem a lábára a kezem. Úgy megijedt, hogy megharapott. Akkor megtanultam, hogy erre nagyon oda kell figyelnem, hogy ne ijesszem meg. Onnantól mindig szóltam neki előbb, és csak utána értem hozzá.
Ahogy előttem is írták, itt inkább a párod volt a hibás. Tanulja meg egy életre, hogy nem ijesztünk meg másokat, se embert, se kutyát. Mert nem vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!