Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szabad, és mit nem?

Mit szabad, és mit nem?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, nálatok a kutyusnak mit szabad vagy tilos. pl: bemehet-e a házba, feküdhet-e a fotelben stb.

Egy szóval az általatok felállított szabályrendszerre, amit a kutyá(k)nak be kell tartani. Amennyiben a szabályokat megszegi, akkor vannak-e súlyosságukkal arányos bünti, vagy egyformán büntetitek a szabályszegést? Mi szokott lenni a bünti?

2010. jan. 31. 15:18
 1/9 anonim ***** válasza:
18%
Az én kutyám bent van (a másik kint kertben) ő pincsi. Feküdhetett a fotelba meg mindenhol ahol akart az ágyamban aludt stb. Most viszont ki van tiltva a szobákból csak az előszobában lehet és a konyhában. Csináltam neki külön helyet (eddig nem volt). Az indok igen egyszerű: nagyon pofátlan lett és mindent össze szőröz a legkülönbözőbb helyeken is az ő 10 centis szőre van...
2010. jan. 31. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
31%
Ja és tegnaptól lett ki tiltva. Ha bejön kirakom. Már lassan tudatosul benne hogy mi van. De azért reggel úgy ébredtem hogy mellettem feküdt :D Észre vette hogy felkeltem és láttam hogy ott van de erre olyan hangos álca horkolásba kezdett hogy nem volt szívem kirakni :D
2010. jan. 31. 15:23
 3/9 anonim ***** válasza:
39%
Nálunk bemehet mindenhova, igaz ez panel. Velem alszik az ágyban őőő végül is mindent megtehet xD Nagyon jó kutya, semmi rosszat nem csinál ezért kitiltva sincs sehonnan és korlátozva sincs semmiben. Tudja a rendet.
2010. jan. 31. 15:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Benti keverék kutyám van. Természetesen szobatiszta, és sosem rág meg semmit.

Bútorokra nem mehet fel, a gyerekszoba és a hálószoba tabu, oda nem mehet be. Amikor eszünk, nem lehet abban a helyiségben, azaz a konyhában. Felugrálni emberekre nem szabad. Éjjel csak az előszobában alhat, másutt nem. Asztalról soha nem kaphat falatot, mindig csak az után etetjük, hogy mi végeztünk, rendszerint este, vacsora után.

Nagyon jólnevelt kutty, rendszerint nincs baj vele. Ha mégis rossz fát tesz a tűzre, akkor leszidás van, nagyon súlyos esetben nem veszek tudomást róla egy ideig (egy napnál tovább még nem bírtam ki ezt a büntetési formát). Ha meg kell büntetnem, akkor azonnal teszem, és nem hívom oda magamhoz előtte, nehogy azzal kösse össze. Ha a vackára húzódik, ott már nem szidom tovább.

Soha nem ütöm meg.

2010. jan. 31. 15:49
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Két kinti kutyám van, nem jöhetnek be a házba, de van egy kis fűthető melléképület ahová bejöhetnek "melegedni" (viszont aludni kint alszanak a házukban). Itt van egy foteljuk, illetve télen itt esznek.

Nálunk alapvető és fontos szabályok a következők:

- ajtón, kapun én megyek ki elsőnek, ők csak hívásra követhetnek. Ha véletlen nyitva maradna a kapu akkor sem mehetnek ki rajta.

- nincs arcnyalogatás, ugrálás

- ha kint eszünk főzünk nem szabad kunyizni, ill. az asztalon lévő kaja tabu

- tyúkokhoz nyúlni tilos

- a felső udvaron kaparni, kakilni nem szabad (a saját udvarukon akkora és olyan gödröt ásnak amilyet szeretnének)

- a teknősbéka nem labda, nem szabad órákon át ugatni, hogy mozduljon már meg (ez a leggyakrabban megszegett szabály:)

- ha járókellő-ugatás közben azt mondom "elég" egyből csend legyen

- szótfogadni minden körülmény között

A büntetés a büntettől függ. Ennek fokozatai: figyelmeztetés, szidás, legyintés, grabancolás, elkülönítés. Általában az első kettő bőven elég, inkább megpróbálom megelőzni a rossz cselekedetet, minthogy büntetésre kerüljön a sor. A két kutya sem egyformán kapja a büntetést, pl előfordul, hogy ugyanazért a bűnért az egyik "csak" szidást kap a másik meg pofont.

2010. jan. 31. 16:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyik kutyám bent alszik. Semmire nem mászhat fel, van neki saját kosara. Macska tányérjából nem ehet. Nem szedhet fel semmi kaját, sem a fölről, sem az asztalról. De hát ezek evidens dolgok. A másik kettő kint van. Nem mehetnek ki vagy be engedély nélkül semmilyen ajtón, nem ugathatnak túl sokat, nem szabad elvinni dolgokat, nem foglalkozhatnak más emberekkel, nem szedhetnek fel semmit a földről stb... Ha mégis megcsinálja, akkor leszídás, vagy egy pofont attól függ milyen rossz volt. De nem is tudom... Ezek nem is nagyon szabályok, mert igazából sosem történtek meg, mett időben elfolytottam az ilyen dolgokat.
2010. jan. 31. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Kerti kutyám van, bejöhet a lakásba, de nem mehet le a pincébe és fel az emeletre. Bútorokra sem mászhat fel. Amikor mi eszünk, neki a kertben a helye. Általában kint tölti az éjszakákat, de ha nagyon hideg van, bejöhet. Kertből csak hívásra jöhet ki. Az utcán se emberhez, se állathoz nem szaladhat oda, csak ha én megengedem. Általában rákiabálással büntetem és a "bűnök "súlyával arányosan.
2010. jan. 31. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

szobakutyám van, és nincs sok szabály, de azok be nem tartása büntetést von maga után.

nem mehet fel a galériára, így az ágyunkba sem, a fotel és a kanapé is tabu. mostanában belázadt, és először a kanapén láttam nyomait, úgyhogy utána rátettük a vasalódeszkát ha aludtunk, vagy nem voltunk itthon. aztán a fotelben is láttam nyomait. arra puffot tettünk ha nem voltunk itthon. ezen persze megsértődött, és a párom egyszer arra ért haza, hogy hallotta, ahogy dübörögve rohan le a galériáról. itt lett elég. azóta 3 hétig kint aludt, és napközben ha egyedül volt it kint volt az előszobában. most enyhült a szigor, és éjszakára bejöhet, de amíg nem vagyunk itthon kint van. ha újra nyomát látom valamelyik bútoron, újra kint fog aludni egy ideig, és azt addig játszuk, míg meg nem tanulja, hogy vannak dolgok, amiket akkor sem szabad, ha nem látjuk éppen.

aztán evés előtt ül, és addig nem nyúl az ételhez, míg azt nem mondom megeheted. (ez alap!)

séta előtt ül, míg ráteszem a pórázt. ajtón én megyek ki először, ő utánam (ezt általában visszatartással oldom meg, mert még nem egész biztosan csinálja)

fürdőszobába csak akkor jöhet be, ha ő fürdik, egyébként az ajtó előtt ül.

2010. jan. 31. 18:54
 9/9 Akiteki ***** válasza:
64%

Mindenhová bejöhetnek, csak a konyhába nem.

Ha mégis megteszik, van egy üres pillepalack kéznél és odaütögetem az asztal szélére. Már rohannak is ki, mert tudják, hogy haragszom. :) Ha nagyon hangosak a kertben, mert mondjuk jön a lovaskocsi, meg a kukásautó, akkor is közéjük dobok egy ilyet. Még soha nem sikerült eltalálnom egyiket sem, de azonnal abbahagyják a balhézást, mert új játék érkezett.

2010. jan. 31. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!