Könnyebben kezelhető pásztorkutya fajták, vagy más nagytestű, amelyik komolyabb?
Két különböző dologról beszélhetünk az agilitással kapcsolatban. Egy sárhegyi sohasem fog veled frizbizni,max vissza fogja vinni,de ugrálni,futni nem fog utána. :-) De ha szeretsz sokat sétálni,futni,akár 15 km-t is,akkor megteheted vele,amíg kedve van hozzá. Én rendszeresen kocogok velük,kb 7-8 km-t alkalmanként,közben játszunk is,de kedvet kell hozzá csinálni nekik,ha intellektusuknak kevés,akkor megunja,nem érdekli.
Pásztorkutyaként nem játékra vannak tenyésztve. Szembeszállnak,farkassal,medvével vagy emberrel,de nem ölebek. Nem javaslom lakásba,kínzás neki,kell a szabadság az önnálló cselekvés.
Nálam közel egy hektárra felügyelnek,de ettől függetlenül naponta sétálunk,mint a kapcsolat,mint a tanítás miatt. Még fiatalok az én kutyáim,de hihetetlenül önnálóak,kutyasuliba is csak szocializáció miatt vittem őket,mert az ösztöneik rendkívüliek. Mondjuk ez függött az alomtól,szülőktől is, több mint 5! évet vártam rájuk,h abból a vérvonalból származó kutyáim legyenek amit elképzeltem.
Nem egy tipikus energia bomba,de ha kell akkor hihetetlen dolgokra képes és fáradhatatlan az utolsó leheletéig...
Tehát lakásba ne,játékra ne, de öv-nek,családtagnak kiváló társak a sárhegyiek.
Na és nem utolsó sorban,gyönyörűek... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!