Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagy baja lehet a kutyusom...

Nagy baja lehet a kutyusom lábának?

Figyelt kérdés

spitz kislány, futkozott a kertben és valamitöl megsérült a talpa, vérzett kicsit, kimostam meg fertötlenitö, de a jobb hátso lábán az egyik köröm feljebb ál mint a többi. tud rajta menni, futkozott utánna is, de sokat nyalogatja. nem nyüszit, de nagyon aggodom hogy esetleg fájna neki. doki nincs vasárnap itt sehol, de holnap lehet elviszem a dokihoz, nem is tudom mit tud vele csinálni..

ha futkozik rajtza akkor nem fáj nagyon? és ha berepedt a párnácska meg a köröm között akkor meggyogyul? a köröm nincs ketté törve.

2010. jan. 31. 11:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg meggyógyul magától is, fertőtlenítgesd, és köss rá zoknit, ha kimegy a kertbe. Leukoplaszttal rá tudod rögzíteni a lábára, és ha nem lóg ki a zokni vége, valószínű le se fogja szedni, és tiszta marad a seb.
2010. jan. 31. 11:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg elakadt valamiben, a hótól nem látta, hogy hova lép. Vigyázz rá, hogy ne rágja sebesre (nyilván érzékeny neki) és fertőtlenítsd, tartsd tisztán (esetleg sima gézzel bekötheted, ha tűri, így nem is rágja, nem is koszolódik, meg nem is akadhat el újra).

Holnap mindenképpen vidd orvoshoz, ő megnézi, pontosan hol sérült a köröm! Ha a körömágy nem sérült, néhány nap alatt meggyógyul. Ha a körömágy is sérült, akkor valószínűleg leveszik a körmét. Ez sem túl komoly beavatkozás, ne félj, hamar meggyógyul!

2010. jan. 31. 11:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy nagy lenne a baj, pláne, hogy rendesen használja.

Jó, ha a doki ránéz, nem fúródott-e valami a lábába, de alapvetően a talp és a köröm sérüléseivel nem nagyon szoktak mit csinálni, pl. talppárna szakadást varrni se nagyon érdemes.

Minden nap Betadine, a hóba kintre esetleg vízálló kötés.

Rendbe fog jönni, ne aggódj :).

2010. jan. 31. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
lehet, hogy tüske van a lábában, vagy a körme letört, vagy belement valami a körmébe
2010. jan. 31. 19:28
 5/5 A kérdező kommentje:
sziasztok köszönöm a vigasztalo szavakat. elvitte a párom dokihoz, elaltatták és levették a körmét, kapott antibiotikumot meg fájdalomcsillapitot, felébredt, bekötötték, hazavitték. hivtam öket ugy néz kiel van, kicsit kábsa még de nem rágja a kötést, talán nem fog neki nagyon fájni. azt mondta a doki hogy nem nöl ki ujra az a körme. nagyon aggodtam meg most is.majd 3 nap mulva kell vinni kötözésre.
2010. febr. 1. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!