Ízületi gyulladás 6 hónapos rottweiler kutyánál lehetséges?
kedves kérdező!
szerintem egy 6 hónapos roti szukának sok a 40 kg.
nekem egy bordeaux-i keverékem van, sajnos átestem vele egy csonthártya gyulladáson és két vállproblémával fiatal korában. (bár nem tudtam az anyukája egészségügyi problémáiról)
javaslom, olyan tápot adj neki, ami 25 % fehérje szint körül van és adj mellé Luposan-t vagy más zöldkagyló kivonatot tartalmazó ízülettámogató kiegészítőt.
ebben a korban még nyugodtan etesd kétszer, de azért nem jó, ha táp mellett kap konyhai maradékot vagy farhátat, mert úgy nem tudod tartani a számára kellő mennyiséget.
a konyhai maradékok a kutyák számára túl sok szénhidrátot, fűszereket is tartalmazhatnak (tészták, kenyér, stb.)
két marék táp, amit írtál, hogy előtte van, egy adag kaja.
az én kutyám most 40 kg és naponta 30 dkg tápot kap.
mellette néha főzök neki csontot, a fogkő elkerülése miatt.
Akumi-t meg szeretném védeni.
keverék kutyáról írt, nem lehet megítélni, hogy a 20 kg-ja kevés neki.
amit a zöldség-etetésről írt, az a BARF étrend része.
nem zöldség etetést jelent, hanem rostkiegészítést, ami kell a megfelelő bélműködéshez.
kérdésedre a válaszom:
lehet ízületi gyulladás, de lehet csonthártya gyulladás, akár porcleválás.
én elvinném egy ortopéd szakorvoshoz és egy röntgenezést is kérnék.
egyébként én is úgy tudom, hogy csonterősítőt nem szabad adni a fiatal kutyának, mert ha a nagy súly miatt deformálódnak a csontok, a plusz kálcium bevitel miatt ezek fixálódhatnak és később nem korrigálódhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!