Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Volt hogy lekevertetek egy...

Volt hogy lekevertetek egy büdös nagy pofont a kutyátoknak?

Figyelt kérdés
elég domináns kutyánk van és uralni akarja a kanapét. (olyan is volt hogy már lepisilte) elkezdett vicsorítani hátracsapta a fülét morgott és amikor le akartam venni elkezdett össze vissza harapdálni. először a tarkójánál fogva letettem visszament és folytatta. aztán bejött az apukám megfogta a grabancát lerakta és kapott egy nagy pofont. ez után el is gondolkozott vissza is vonult a helyere és mi nem is foglalkoztunk vele hogy lássa mérgesek vagyunk rá és kirekesztjük a falkából. azóta meghúzza magát de már jött volna vissza játszani. nem tudom ti mit tettetek volna a helyünkben de arra a kanapéra azért mi is le akarunk ülni és ha simán lerakjuk és rászólunk hogy menjen le akkor vissza megy.

2014. nov. 29. 16:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
73%
Ez a falkavezéred cucc számomra is megmosolyogtató. 11 éve kutyázom, 3 kutyát képeztem ki ezalatt, mondhatni 100%-osra, problémamentesek. Van köztük baromi domináns és alárendeltebb is. Az alárendelteknek elég egy kemény szó, a dominánsnak igen, volt, hogy odacsaptam ha olyan durva dolgot csinált. Ismerni kell a kutyát, teljesen egyedfüggő. Na de a falkavezéres dologra visszatérve azt gondolom, egy vezér egyéniségű kutyának, aki tojik a fejedre, hiába eszel előbb a tányérjából, meg nem üzvözlöd 5 percig ha hazaérsz stb. ő erre is tojni fog. Amelyik kutya meg könnyű eset, az következetes neveléssel helyre rakható rituálék nélkül is.
2014. nov. 29. 17:34
 22/31 A kérdező kommentje:
faluról hoztuk eleve hetente 2* voltak kint max nála és egy bácsi járt át etetni őket. az oltást féregtelenítést chipet mindent megkaptak de nagyon vadan nevelődtek és 8 hetesen hoztuk el. az oltás csúszott a féregtelenítés miatt mert pár nappal később kezdték el de teljesen jó időben megkapták még
2014. nov. 29. 17:36
 23/31 anonim ***** válasza:
Az egyik kutyámra elég rászólni erélyesebben és leugrik az ágyról. A másik kis töpire meg ha rászólok, kifekszik hassal az ágyra és úgy sunyít, le nem menne az ágyról. Segíteni kell neki, le kell lökni. Tehát szerintem ez a kutyától függ, hogy milyen. Nem mind egyforma. Őket ha lelököm, nem mennek vissza aznap, de másnap lehet.
2014. nov. 29. 17:38
 24/31 A kérdező kommentje:
ő is sunyít hogy most hátha nem szedem le. de ha meg már azért nyúlok akkor kezd ilyen vadóc lenni. meg ez már nagyon durva volt ilyet még nem is csinált ezért kapott.
2014. nov. 29. 17:42
 25/31 anonim ***** válasza:
62%
10 hetes kutya? Domináns? Vicsorít? Kiképző kell hozzá? Biztos vagy abban, hogy _mindent_ próbáltatok nála, a büdös nagy pofonon kívül? Mondjuk következetesnek lenni próbáltatok?
2014. nov. 29. 17:52
 26/31 anonim ***** válasza:
86%
Egyébként most jutott eszembe valami. Nem lehet, hogy kapkodtok? Akkor szokott az lenni, hogy játéknak veszi, amolyan vadulós játéknak. Amikor az én kutyám ilyet csinált, nyugodtan fogtam meg a grabancát, ha kapkodott a kezem után, befogtam a száját, egész addig így tartottam, amíg meg nem nyugodott. Akkor szoktak így felpörögni a kutyák, ha kapkodnak utánuk, gyorsan nyúlnak feléjük stb. hogy hess-hess meg ilyenek. nem szabad hagyni, hogy így felpörögjön, próbáld meg amit írtam. Ha fölmegy az ágyra, megfogod a grabancát, letessékeled. Ha kapkod utánad, ne engedd el addig, míg le nem nyugszik, ha kell, a másik kezeddel fogd a száját. Ha most ekkora problémát okoz mi lesz később? :O
2014. nov. 29. 18:00
 27/31 anonim ***** válasza:
25%

Az én megoldásom, gyors, hatásos és durva (vkinek kegyetlen), és nem kell sokszor megcsinálni.

Ha rosszat csinál (vicsorog, morog a kajánál, védi az ÉN kanapémat TŐLEM) nagyon durván megrázom a grabancát, de csak pár mp-ig (igen, sír közben) és otthagyom (meg persze leszedem a kanapéról, elhúzom a tányérjától).

Bejött bullmasztiffnál, cane corsónál és amstaffnál is.

Így 3 hónapos korukra már nem volt kérdés, hogy ki a főnök.

2014. nov. 29. 18:38
 28/31 anonim ***** válasza:
72%

10 hetes? :D

Hú. Megfogod a grabancánál, megrázod, ellentmondást nem tűrően, hangosan mondod, hogy NEM! és ledobod a kanapéról (nem, nem úgy, magasról, hogy nyekkenjen, de azért pár centi legyen a lába meg a parketta közt, mikor elengeded). Ha újra visszapofátlankodik, már a legelején lezavarod, sőt, fel se engeded. Ha nagyon pimaszul vissza akar férkőzni, akkor meg elzavarod a francba. Pár perc múlva kioldhatod a büntit egy kis játékkal.

"Na meg a kutyasuli a másik kedvencem, a sok pesti meg megyeszékhelyen lakó el sem tudja képzelni, hogy más is van az országban. "

Én pesti vagyok és én is nagyon ideges tudok lenni, amikor a kutyasulit írják válaszként, ahelyett, hogy válaszolnának. Ugat a postásra? Kutyasuli!!! Kb. :D

2014. nov. 29. 19:20
 29/31 anonim ***** válasza:
15%

Igen,eppen ma kapott egy pofont a paromtol, mert beleevett a Kajajaba.

Ket eves kutya, ez volt az elso pofon eleteben.

Most probalkozik, pofatlankodik.

De a te kutyusod meg csak par hetes. Hat O meg biztosan nem dominal. Mindez csak jatek szamara. Johogy lepisili a kanapet,hat ilyen korban meg ossze- vissza pisilnek, ahova tudnak.

A morgas, a kapkodas meg jatek nala. Nem kikepzo kell meg egy baba kutyahoz, Hanem rengeteg turelem.

kitartast!

2014. nov. 29. 19:30
 30/31 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Előző!

Én ezt nem játéknak nevezném:

"elkezdett vicsorítani hátracsapta a fülét morgott"

Vicsorít?

És bizony egy ennyi idős kutya simán lehet akkora paraszt (tapasztalat), hogy azt hiszi, ő a főnök.

2014. nov. 29. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!