Volt hogy lekevertetek egy büdös nagy pofont a kutyátoknak?
Én azt bírom, hogy egyrészt mindig nyomják a falkaszöveget, így a falka, úgy a falkavezér, alakíts ki falkát, csináljuk úgy mint ősidők óta a természetben stb. másrészt viszont ilyeneket mondanak, hogy jaj hátat kell neki fordítani, meg ráijeszteni. Persze, mert ha a falkában "rosszalkodik" akkor a falkavezér zajjal ijeszt rá, meg kedvesen nem törődik vele? Francokat, odabäsz neki.
Na meg a kutyasuli a másik kedvencem, a sok pesti meg megyeszékhelyen lakó el sem tudja képzelni, hogy más is van az országban. Pl. van, ahol 60-70 kilométeres körzetben nincs kutyaiskola.
No én közvetlen a kérdésre válaszolok. Igen, volt ilyen, amikor először ide került a menhelyről és nekem ugrott amikor etettem. Rögtön visszakézből kapott egy nagy fülest.
Ez a dobálózás szerintem hülyeség, tök mindegy, hogy hány szem kavics van a flakonban, az a legjobb, ha közvetlen találkozik a gazdi fenyítő tenyerével. Nem szabad a kutyától meghátrálni és meglepődni.
És igen, kell a suli, mi is vittük őket, meg borzaszó sok türelem és szeretet. Kizárólag fenyítéssel nem lehet megnevelni, a szeretet is nagyon fontos.
Sajnos nekem volt. Még nagyon régen, amikor volt egy németjuhász keverékem. Már sok éves volt, de sajnos hiába neveltem minden jóra a család többi tagja tojt rá.
Aztán volt olyan alkalom, hogy valami olyat tett ami számomra "szentségtörés" volt, és sajnos tényleg kapott pofont.
Most egy rotim van (nem kiskorában került hozzám sajna, elrontották, meg minden rosszban része volt, már 3 éves volt, mikor örökbe fogadtam)
de nála eddig a legnagyobb bünti az volt, hogy egyszer a fenekére csaptam, nem nagyot, csak hogy egy kicsit éreztessem vele, hogy rosszat tett, de szerintem soha nem vágnám pofon, mert nála még az is segít ha csak egy kicsit hangosabban rászólok, vagy a hangsúlyomon változtatok.
Én egy szóval se mondtam ha falkavezérség híve vagyok ;)
Az csak egy szép marketingfogás, ami ugyan lehet célravezető, de a kutya szemszögéből mégse túl ideális, hiszen sosem engedhetjük igazán közel magunkhoz. Legyünk következetesek, határozottak, az éppen elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!