Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Négy hónapos kistestű kutyusom...

Négy hónapos kistestű kutyusom van, és a szobatisztaságnak semmi jele. Mi lesz így vele?

Figyelt kérdés
Naponta legalább négyszer bepisil, ezen kívül minimum háromszor odalent is pisizik. Nagydolgot kb. napi egyet hagy a lakásban, 1-2 alkalommal pedig lent könnyít magán. ez így normális? nem kellene végre beállnia a napi 3 pisinek?
2014. nov. 27. 19:58
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Miért, te csak háromszor pisilsz naponta, és azt is mindig ugyan abban az órában és percben? Ő egy élőlény, nem pedig egy robot. Tegyél ki almot, vagy kutyapelenkát és tanítsd meg arra, hogy oda végezze a dolgát. A kiskutyák is olyanok, mint az embergyerekek, mindegyiknek mások a képességeik, valakinek gyorsabban megy, valakinek lassabban, lehet neki több időre van szüksége.
2014. nov. 27. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Pelenkát, almot felejtsd el. 2-3 óránként vidd sétálni, ha elvégzi a dolgát kint jól dicsérd meg. Ha bepiszkít szó nélkül takarítsd fel. Így lehet szobatisztaságra nevelni.
2014. nov. 27. 20:21
 3/8 A kérdező kommentje:
kedves utolsó én ezt értem, de meddig megy ez így?
2014. nov. 27. 20:31
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Négy hónapos, pici még. Ha fejlődik, egyre többször pisil lent, és egyre kevesebbszer fent, akkor jó lesz az.

Ilyen pici kutyát egyébként nem napi háromszor kell levinni, hanem a lehető legtöbbször, 2-3 óránként, pont azért, mert még kicsi, sokat eszik, sokszor eszik, ha tápot kap, akkor arra rengeteg vizet iszik, nem tudja tárolni a kis teste.

2014. nov. 27. 20:37
 5/8 anonim ***** válasza:

Általában 7-8 hónapos korára várhatod el tőle, hogy szoba tiszta legyen teljesen. Van olyan kutyus, amelyik hamarabb lesz az. Ez teljesen úgy működik, mint a gyerekeknél, van amelyik egy évesen szobatiszta, de van aki csak 3 évesen.

Szerintem ha hajlandó kint üríteni, akkor nagyon jól halad, még egy kis türelem és minden rendben lesz vele.

2014. nov. 28. 07:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor "mindössze" annyi a dolgom, hogy lehordom, és ha lent végzi a dolgát, akkor megdicsérem?

Ha pedig a lakásban rakja le a csomagot, akkor szó nélkül takarítok?

2014. nov. 30. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Pontosan :)

Leszidni csak akkor lehet a lakásban, ha éppen rajtakapod. AKkor sem túlságosan. :)

2014. nov. 30. 21:50
 8/8 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem nem ez a leghatékonyabb módszer - nekem a kutyáim mind 3-4 hónapos korukra full szobatiszták voltak (balesetmentesen).

Használj boxot és amikor kiveszed, egyből vidd ki, nem kell ezt túlbonyolítani. Rögtön evés után ahogy neked sem kell egyből wc-re menned, neki sem. Evés után jobb ha megtanulja h nyugi van, ebben is nagy hasznodra lesz egy box. Alvás után mindig azonnal vinni kell. Ha lehetősége van éjszaka mászkálni, akkor fog is és pisilni, rosszabb esetben kakilni is mindenfelé - erre jó a box. Ha a kutyát nem hagyjuk hibázni, nincs is lehetősége a rossz szokásoknak rögzülniük.

Nekem a kutyáim 8-12 hónapos korukig boxban voltak amikor én nem voltam otthon valamint éjszaka. A boxba szoktatásnak van egy folyamata, de a legtöbb általam képzett kutyát 1-2 nap után lehetett boxban altatni éjszaka és a nappali gyakorlás sem volt több 1 hétnél. Ha érdekel leírom a menetét - ha nem, nem tépem feleslegesen a számat ha csípőből elveted az ötletet.

2014. dec. 1. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!