Négy hónapos kistestű kutyusom van, és a szobatisztaságnak semmi jele. Mi lesz így vele?
Négy hónapos, pici még. Ha fejlődik, egyre többször pisil lent, és egyre kevesebbszer fent, akkor jó lesz az.
Ilyen pici kutyát egyébként nem napi háromszor kell levinni, hanem a lehető legtöbbször, 2-3 óránként, pont azért, mert még kicsi, sokat eszik, sokszor eszik, ha tápot kap, akkor arra rengeteg vizet iszik, nem tudja tárolni a kis teste.
Általában 7-8 hónapos korára várhatod el tőle, hogy szoba tiszta legyen teljesen. Van olyan kutyus, amelyik hamarabb lesz az. Ez teljesen úgy működik, mint a gyerekeknél, van amelyik egy évesen szobatiszta, de van aki csak 3 évesen.
Szerintem ha hajlandó kint üríteni, akkor nagyon jól halad, még egy kis türelem és minden rendben lesz vele.
Akkor "mindössze" annyi a dolgom, hogy lehordom, és ha lent végzi a dolgát, akkor megdicsérem?
Ha pedig a lakásban rakja le a csomagot, akkor szó nélkül takarítok?
Pontosan :)
Leszidni csak akkor lehet a lakásban, ha éppen rajtakapod. AKkor sem túlságosan. :)
Szerintem nem ez a leghatékonyabb módszer - nekem a kutyáim mind 3-4 hónapos korukra full szobatiszták voltak (balesetmentesen).
Használj boxot és amikor kiveszed, egyből vidd ki, nem kell ezt túlbonyolítani. Rögtön evés után ahogy neked sem kell egyből wc-re menned, neki sem. Evés után jobb ha megtanulja h nyugi van, ebben is nagy hasznodra lesz egy box. Alvás után mindig azonnal vinni kell. Ha lehetősége van éjszaka mászkálni, akkor fog is és pisilni, rosszabb esetben kakilni is mindenfelé - erre jó a box. Ha a kutyát nem hagyjuk hibázni, nincs is lehetősége a rossz szokásoknak rögzülniük.
Nekem a kutyáim 8-12 hónapos korukig boxban voltak amikor én nem voltam otthon valamint éjszaka. A boxba szoktatásnak van egy folyamata, de a legtöbb általam képzett kutyát 1-2 nap után lehetett boxban altatni éjszaka és a nappali gyakorlás sem volt több 1 hétnél. Ha érdekel leírom a menetét - ha nem, nem tépem feleslegesen a számat ha csípőből elveted az ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!