Masfel eves szuka yorkit lehet mar paroztatni?
Azt tudod, mennyi minden kell ahhoz, hogy fedeztethesd? Először is, konzultálni kell az állatorvossal, és kivizsgáltatni. Utána keresni egy kant, aki szintén szűrve van a betegségekre, törzskönyvet kell egyeztetni, ha nincs, akkor pláne hülyeség kitenni őt a szülésnek.
HA van törzskönyv - nem kék vagy zöld kiskönyv, amivel sokan összekeverik - és megvannak a szűrési eredmények és a tenyésszemle - ez kapásból olyan 100 ezer forint -, utána két herpesz elleni injekció kell az anyának.
A vemhesség alatt két ultrahang, majd a kölyköknek chip, oltások, féreghajtás, és meg kell várnod a 8 hetes kort - ezek nélkül nem adhatod el, sem ajándékba nem adhatod!
Ez lesz kb 500 ezer forint. Megérné ez neked?
Tök jó,hogy mindenki csak azért fedeztet,mert az ismerősöknek kell,mindnek lesz gazdája stb.Ehhez képest tele van minden menhely és gyepi.Amúgy jótékonysági intézmény vagy?Mert egy alom felnevelése százezres nagyságrendű összeg.Ha meg bejön egy császár is,ami ekkora kutyánál sanszos,az helyből több tízezer Ft.Meg az is könnyen lehet,hogy a szeretett kiskutyád belehal az ellésbe.Ezt kockáztatod azért,mert az ismerőseidnek ingyen kutya kell?
A kölykök,mivel nemigen lesznek fajtabetegségekre szűrve és valószínűleg eleve szaporított szülőktől vannak,könnyen betegek lehetnek.Biztos örülni fogsz annak,ha a megtartott kölyök vagy valamelyik testvére egy évesen meghal valamilyen öröklött betegségben.
Nemcsak az a szaporító,aki pénzért gyárt kölyköket.Van az ostobaságból szaporító kategória is,az,aki ugyanazt csinálja,mint te szeretnél.
"Ne vadoljatok azzal h szaporitok mert nem meggazdagodni akarok belole."
A motiváció lényegtelen, csak a tettek és a végeredmény számít. Amire te készülsz, az akkor is csak szaporítás lenne, ha minden kiskutya mellé még te fizetnél százezer forintot az új gazdiknak.
Mindenki kutyája különleges, ez így van rendjén.
Viszont a kutya attól különleges, hogy a gazdija megadja neki az egészséges létet és biztonságot.
Ebbe szerintem nem fér bele, hogy kiteszem egy vemhesség kockázatának a szeretett kutyámat!!!!!!!!!!!!
egy ivartalanított kan yorki gazdája
Emlékeztessen rá ha már nem lesz.....EMBER még csak másfél éves,még veled lesz 15 évet!!!
Nekem eddig négy kutyám volt,ahelyett hogy ilyenekre gondoltam inkább szeretgettem,tanítgattam őket.
Továbbra is azt mondom felesleges a menhelylakó kiskutyák számát gyarapítani.(Aki most azt mondja hogy kell neki egy kölyök,az tét helyzetben lehet hogy azt fogja mondani hogy bocs mégse kell.)
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!