Szerettem volna pároztatni a szuka kutyám egy kannal baj ez? (Törzskönyvesek)
Úgy értem hogy bármi lehet belőle, hogy akár örökletes betegségei is lehetnek. Pl német juhásznál a csípőízületi diszplázia. Azért vannak a tenyésztők, hogy az adott fajtánál lévő betegségeket kiszűrjék. Az a német juhász amelyik a DP jeleit mutatja már nem fedezhet.
Mivel rokonok, nem tudhatod, és sajnos én se tudom meddig számít ez befolyásoló tényezőnek, mekkora a beltenyészet esélye - ideggyenge kutya, életképtelen kölykök, epilepszia.
Amúgy miért szeretnéd őket pároztatni?
Rengeteg baj lehet.
1. Rokonok. Példa: Ha te lefekszel a testvéreddel, nem a ti gyereketeknek lesz baja, hanem majd az unokáknak, dédunokáknak. Ez a kutyáknál sincs másképp. Gondolom nem szeretnél beteg kiskutyákat...(??)
2. Eleve a szülés kockázatos. Bármi baja lehet a szukádnak. Arról nem is beszélve, hogy nem éppen egy kellemes dolog.
3. Szaporítani felelőtlen dolog, de szűrések nélkül meg pláne. Előbb mindkét kutyát szűrni kéne, ami sok pénz. És nem fogja visszahozni a pénzt a kölykök ára.
4. "nem találok olyan kant ami"
Nem egy asztalról beszélünk, hogy "ami". Aki! Egy élőlény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!