Szerintetek fajtatiszta a yorki kiskutya?
Az egyik ismerősöm azt mondta hogy nem fajtatiszta, van benne tacskó keverék, meg a fajtájához képes túl nagy növésű.Valóban keverék vagy nem látott yorki kiskutyát?Most 3 és fél hónapos 3,5kg és kb 21cm magas, kan kiskutya.És ebben tudnátok segíteni,hogy fogváltása van a fülei vissza lekonyultak,ragasszam még fel neki?
Ha a kislányodnak vetted, akkor direkt jó, hogy nem fajtatiszta, mini yorki, hanem egy valamivel nagyobb, stabilabb idegrendszerű kutyus, akivel nyugodtan játszat a gyerek, anélkül, hogy fájdalmat, szenvedést okozna neki. Mert a yorkshire terrier nem a gyerekszeretetéről ismert, kisgyerek mellé sokkal inkább valók a nagyobb testű kutyák, mert a kicsik kevésbé tűrik a gyömöszölést.
Ha úgyis hobbikutyus, akkor igazán nincs jelentősége annak, hogy fajtatiszta-e vagy nem, ha meg ingyen kaptad akkor pláne nem. Legyél jó gazdija attól függetlenül, hogy bizony nem fajtatiszta.
Nagyon helyes kiskutya, és gratulálok azoknak akik 2 nem tul jó minőségü kép alapján rögtön megállapitják, hogy keverék.
vágasd le a szőrt a füléről kozmetikussal, vegyél neki egy Luposan gelenkraft-ot, az nagyon jo a porcokra, és fel fog állni a fülecske. És ne bánd, hogy nem 1 kg-os, ugyanis üzenem az okosoknak, hogy a yorkshire terrier 2.5 kg alatt nem vonható tenyésztésbe. Aki az "extra mini" és a "mini" yorkshire terriert pároztatja, véleményem szerint kimeriti az állatkinzás fogalmát.
örülj neki, hogy nagyobb a sulya, strammabb erősebb, és szeressétek nagyon:)
Megsúgom, hogy a képet meg sem néztem.
Azért nem fajtatiszta, mert nincs róla papírja. Ennyire egyszerű.
A ragasztgatásról meg a kötözésről annyit, hogy nem trükkökkel meg sebésszel kell jó kutyát csinálni, olyat kell tenyészteni, hogy eleve jó legyen a füle-farka mindene.
Az említett kiskutyus szülei akár kicsik, akár nagyok, nem is lettek tenyésztésbe vonva, simán törzskönyv nélkül szaporítják. Nem ugyanaz.
Amikor én yorkit kerestem, felhivtam egy Magyarországon nagyon elismert tenyésztőt, aki 2 alomból ajánlott kiskutyát. Az egyik tk.-val garanciával 200 e. ft, ugyanez a kutya tk. és garancia nélkül 120 ezer. A másik almot Magyarországra nem adhatja el törzskönyvvel, mert ez volt a kantulajdonos kikötése, csak külföldre mehet papiros kiskutya. nem hoztam tőle, mert 200 ezrem nem volt éppen, aztán láttam ugyanettől a tenyésztőtől kiskutyát, aki volt 6 kg, göndör szőrrel.
Ő vajon hova sorolható? ha papirral adja a kiskutyát, akkor tenyésztő, ha ugyanezt a kiskutyát papir nélkül akkor szaporitó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!