Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta a...

Szerintetek fajtatiszta a yorki kiskutya?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Az egyik ismerősöm azt mondta hogy nem fajtatiszta, van benne tacskó keverék, meg a fajtájához képes túl nagy növésű.Valóban keverék vagy nem látott yorki kiskutyát?Most 3 és fél hónapos 3,5kg és kb 21cm magas, kan kiskutya.És ebben tudnátok segíteni,hogy fogváltása van a fülei vissza lekonyultak,ragasszam még fel neki?

2010. jan. 30. 10:02
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
"házilag lett véve",nem akarom én tenyészteni eszemben sem volt meg nem ezt kérdeztem csak "hobbi" célra van és ezt is a 2 éves kislányomnak vettem,direkt nem nagy növésüt.
2010. jan. 30. 16:22
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kislányodnak vetted, akkor direkt jó, hogy nem fajtatiszta, mini yorki, hanem egy valamivel nagyobb, stabilabb idegrendszerű kutyus, akivel nyugodtan játszat a gyerek, anélkül, hogy fájdalmat, szenvedést okozna neki. Mert a yorkshire terrier nem a gyerekszeretetéről ismert, kisgyerek mellé sokkal inkább valók a nagyobb testű kutyák, mert a kicsik kevésbé tűrik a gyömöszölést.

Ha úgyis hobbikutyus, akkor igazán nincs jelentősége annak, hogy fajtatiszta-e vagy nem, ha meg ingyen kaptad akkor pláne nem. Legyél jó gazdija attól függetlenül, hogy bizony nem fajtatiszta.

2010. jan. 30. 17:36
 23/38 Akiteki ***** válasza:
100%
A fajtatiszta kutya papírral tudja igazolni, hogy az. Ahogy a sebészorvosnak is van igazolványa róla meg a BKV ellenőrnek is. Ha nincs ilyen papírja, akkor keverék. Ennyire egyszerű. Továbbiakban nincs mit ragozni rajta. Szeresd a kutyusodat, bármiből keverték össze és 1 éves kora után ivartalaníttasd.
2010. jan. 31. 23:20
 24/38 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem igen fajtiszta kutyus jól teszed ha felragasztod a fülét de időközönként le kell venni!!!!Sok sikert hozzá!
2010. febr. 2. 14:13
 25/38 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon helyes kiskutya, és gratulálok azoknak akik 2 nem tul jó minőségü kép alapján rögtön megállapitják, hogy keverék.

vágasd le a szőrt a füléről kozmetikussal, vegyél neki egy Luposan gelenkraft-ot, az nagyon jo a porcokra, és fel fog állni a fülecske. És ne bánd, hogy nem 1 kg-os, ugyanis üzenem az okosoknak, hogy a yorkshire terrier 2.5 kg alatt nem vonható tenyésztésbe. Aki az "extra mini" és a "mini" yorkshire terriert pároztatja, véleményem szerint kimeriti az állatkinzás fogalmát.

örülj neki, hogy nagyobb a sulya, strammabb erősebb, és szeressétek nagyon:)

2010. febr. 2. 14:21
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Azért az lehet h gyanús h 3,5 hónaposan annyit nyom, mint amennyit felnőtt korában kéne.... :oP
2010. febr. 2. 14:34
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy ha valakinek ennyire fontos a fajtatisztaság, akkor miért nem vesz törzskönyvvel yorkit?
2010. febr. 2. 17:40
 28/38 Akiteki ***** válasza:
100%

Megsúgom, hogy a képet meg sem néztem.

Azért nem fajtatiszta, mert nincs róla papírja. Ennyire egyszerű.

A ragasztgatásról meg a kötözésről annyit, hogy nem trükkökkel meg sebésszel kell jó kutyát csinálni, olyat kell tenyészteni, hogy eleve jó legyen a füle-farka mindene.

Az említett kiskutyus szülei akár kicsik, akár nagyok, nem is lettek tenyésztésbe vonva, simán törzskönyv nélkül szaporítják. Nem ugyanaz.

2010. febr. 2. 21:29
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Szereted a kutyust vagy nem? ha igen akkor mostmár ne foglalkozz papírokkal, szűlökkel, kinézettel, hagyjd a fülecskéit is, minek kínozni... szeressd és légy jó gazdija. És vond le a tanulságot: egészséges, fajtatiszta kutyát csak papírral és drágán kapsz!
2010. febr. 2. 21:38
 30/38 anonim ***** válasza:

Amikor én yorkit kerestem, felhivtam egy Magyarországon nagyon elismert tenyésztőt, aki 2 alomból ajánlott kiskutyát. Az egyik tk.-val garanciával 200 e. ft, ugyanez a kutya tk. és garancia nélkül 120 ezer. A másik almot Magyarországra nem adhatja el törzskönyvvel, mert ez volt a kantulajdonos kikötése, csak külföldre mehet papiros kiskutya. nem hoztam tőle, mert 200 ezrem nem volt éppen, aztán láttam ugyanettől a tenyésztőtől kiskutyát, aki volt 6 kg, göndör szőrrel.

Ő vajon hova sorolható? ha papirral adja a kiskutyát, akkor tenyésztő, ha ugyanezt a kiskutyát papir nélkül akkor szaporitó?

2010. febr. 3. 10:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!