Hogy szoktassam le a kutyám, hogy ha kinyílik a kapu (amíg begurul az autó) ne szaladjon ki?
Már próbáltam mindent. Párom most azt próbálta ki, hogy nem foglalkozott vele (tehát nem ment utána), hanem csukta be a kaput és így kint marad. Egyből szaladt is befele :)
Ez jó megoldás?
"A helyben maradást próbálom neki tanítani, szépen le is ül, de amint beülök a kocsiba (vagy a párom beül) megindul."
Ki kell szallni, es visszakuldeni, leultetni ujra. Ezt annyiszor, ahanyszor szukseges.
köszönöm a válaszokat.
ki is szállunk természetesen, de akkor már kiszalad a kapun.
a palackos módszert még nem próbáltam, de jól hangzik.
szia!
Amikor a mudim elért abba a korba, hogy ezt tanítanom kellett neki, kinyitottam a kaput, beálltam egy mogyoróvesszővel a kapu közepébe, és ahányszor arra jött a kutya, felé suhintottam. fontos, hogy nem rá!! És mondtam, hogy nem szabad. ennyi, megtanulta.
Igazság szerint MINDEGY A MÓDSZER, az a lényeg, HOGY A KUTYÁD AZT ÉREZZE, EZ MOST NAGYON KOMOLY DOLOG!!!
Egyik éjjel szétfagyott a kapu zárja, egész éjjel nyitva volt a kapu. A kutya reggel ott volt az ajtóban :) Nekem ez elég.
Mondjuk a mudi elég hűséges fajta, sétánál is zavarni kell, hogy ne a lábamnál jöjjön :)
köszönöm mindenkinek!
kedves utolsó!
ki fogom próbálni a suhintásos tippet. remélem beválik, mert pont úgy jártunk tegnap mint ti, csak nekünk kiment a kutya :/
Kinyílt a kapu és természetesen kiment, szerencsére egy utcabeli tudta, hogy a mi kutyánk és felhívta a párom, aki kb. 5-6 házzal arrébb találta meg, szaglászott... -.-
De bárki befoghatta volna, vagy el is üthetik. Szóval most ez a legfontosabb számomra, hogy megtanulja. köszi még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!