Hogy szoktassam le a kutyám, hogy ha kinyílik a kapu (amíg begurul az autó) ne szaladjon ki?
Már próbáltam mindent. Párom most azt próbálta ki, hogy nem foglalkozott vele (tehát nem ment utána), hanem csukta be a kaput és így kint marad. Egyből szaladt is befele :)
Ez jó megoldás?
Nekünk is ilyen a kutyánk, megsúgom rendszeresen sétáltatva van, napi legalább egy órát megyünk vele. Régen rohant el a világba, alig lehetett megfogni, de mára csak kijön, megszaglássza a kerítés tövét és jön vissza örülni nekünk.
Próbálkoztam azzal, hogy kinyitottam a nagykaput, és szintén helybenmaradás, ha menni akart el, leszidtam. Próbáltam benne erősíteni, hogy csak akkor mehet ki a kiskapun(!) ha póráz van rajta és ott vagyok, és én megyek ki először. Ha jön valaki az utcában akkor természetesen kiszállok, meg amíg el nem megy nem nyitom ki az ajtót, nehogy megijedjen és veszekedés legyen a vége, de nem fordult még elő, hogy tíz méternél messzebbre ment volna.
Meg kell találnod azt a módszert, amivel megtanítod neki, a kapu tabu.
Ez lehet a helyben maradás. Lehet egy büntetéssel kombinált tiltás, amikor éppen kiosonna.
Van, aki nem akar komolyabban foglalkozni vele és vesz egy láthatatlan kerítést a kapu vonalához.
köszönöm a válaszokat.
Rendszeresen van sétáltatva.
A helyben maradást próbálom neki tanítani, szépen le is ül, de amint beülök a kocsiba (vagy a párom beül) megindul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!