Elmehetett volna, de nem tette. Miért?
Fiatal kuvaszom jó nagy kertben lakik, de sétálni is szoktam hordani.
Tegnap este, már sötétedés után úgy láttam, mintha a kerítésen kívül lenne a mellettünk levő üres telken, de mire kiszaladtam, ott várt az ajtóban. Lyukat nem találtam a kerítésen. Azt hittem, rosszul láttam.
Ma reggel is az ajtóban fogadott, el is feledkeztem a dologról, mikor délelőtt egyszer csak kinéztem az ablakon és épp az utca túloldalán galoppozott a járdán. Kirohantam, az első kiáltásomra szépen hazajött. Így világosban már megtaláltam a kibontott kerítésrészt. Megszereltük, várjuk az eredményt...
De közben elgondolkodtam rajta, hogy ha egész éjjel ott volt neki a lyukas kerítés, akkor miért nem ment el csavarogni? Séta közben, ha a réten elengedem, baromi messzire elkalandozik tőlem, ha hagyom, szóval nem az a tipikus "gazdi szoknyáján ülő" kutya.
Most is, amikor kiszökött, mintha csak sétált volna egyet az utcán (talán valami macskát kergetett?), odament köszönni a szembeszomszéd kutyának, aztán hazajött. Magától. Piszok szerencse, hogy épp nem találkozott a postással és/vagy egy traktorral stb. (Kb. 1 percet tölthetett az utcán.)
Ha már vette a fáradtságot, hogy szétszedje a kerítést, miért nem ment messzebb? Azt hiszi, hogy az üres telek és az utca egy része is az "ő területe", csak körül akart nézni? Nem hiszem, hogy a túltengő energiái vitték volna, hiszen 100 méterre sem ment el, és éjjel sem ment ki (valószínűleg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!