Előfordulhat, hogy megharap a kutyád, ha le akarod ápolni a lábát?
Elképzelhetetlen.
Még ha fáj is neki, akkor is csak lelapulva nyüsszög szegényke.
egy rotim van, tavaly úgy alakult, hogy beásta magát egy idegen kutya a kerítés alatt, majd a meleg miatt nyitott ajtókon szépen bejött a hálószobámba, a bunyóban ki is múlt szegény, de azért az én kutyusom is kapott, 2 hónapon át ápolni kellett 2 lábát is, mindig látszott rajta, tudta, hogy jót akarok, és hogy soha nem bántanám... el sem tudom képzelni, hogy valaha is megharapna..
Kisfiam is húzza ráncigálja egész nap, õ pedig mint egy védelmezõ õrangyal, le sem veszi a szemét róla... akit megharap a saját kutyája, azzalax emberrel komoly gondok vannak szerintem.
szerintem egyáltalán nem természetes, hogy megharap.
A saját kutyáim bármilyen sebét el tudtam látni harapás, odakapás nélkül. Ha a kutya meg van nevelve és jó a kapcsolata a gazdával ez nem fordulhat elő.
Sok évvel ezelőtt a barátnőm rotijának a mancsát kezeltük. Többször előfordult, hogy elvágta a talppárnáját és vérzett. Bekentük betadinnal és bekötöttük neki. Látszott rajta, hogy fáj neki, de parancsot kapott a fekvésre, és remegett ugyan de fekve maradt. Amikor kicsit fájdalmasabban értem hozzá, óvatosan a szájába vette a kezem és odébb tolta. Eszébe sem jutott megharapni.
Nem fordulhat elő, hogy megharap. Soha, semmilyen körülmények között. Ha mégis, az volt az utolsó cselekedete :)
Említett ismerősödnél nem kis gondok vannak.
A bullterrierem extra domináns,kettőnk közül Ő a főnök.
Ehhez képest bármikor,bármilyen kezelést hagy szó nélkül nemcsak nekem,de állatorvosnak is.Még olyannak is,akit akkor lát először.
Örülök, hogy mások is így látják. Szerintem is megbocsáthatatlan, ha egy kutya a saját gazdáját megharapja.
Mondjuk én a saját kutyámat úgy nevelem, hogy még a csontot is kivehetem a szájából:)
De az ismerősöm szerint mi túl szigorúan neveljük a kutyánkat, pl. már pici korától azt sem engedtük, hogy harapjon bennünket akár játékból is.
Én nagyon szeretem a kutyámat, de tudnia kell, hol a helye a rangsorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!