Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Előfordulhat, hogy megharap a...

Előfordulhat, hogy megharap a kutyád, ha le akarod ápolni a lábát?

Figyelt kérdés
Megvágott lábán a sebet akarod bekenni fertőtlenítővel.
2014. nov. 20. 18:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
74%
nem. az a természetes, hogy megengedi a gazdának, hogy megnézze, lekezelje. szerintem egy odamorgás még rendben van, ha fáj neki, egy figyelmeztető morgás. az acsarkodás, a fogcsattogtatás, a harapás nincs rendben.
2014. nov. 20. 18:30
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhetetlen.

Még ha fáj is neki, akkor is csak lelapulva nyüsszög szegényke.

2014. nov. 20. 18:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

egy rotim van, tavaly úgy alakult, hogy beásta magát egy idegen kutya a kerítés alatt, majd a meleg miatt nyitott ajtókon szépen bejött a hálószobámba, a bunyóban ki is múlt szegény, de azért az én kutyusom is kapott, 2 hónapon át ápolni kellett 2 lábát is, mindig látszott rajta, tudta, hogy jót akarok, és hogy soha nem bántanám... el sem tudom képzelni, hogy valaha is megharapna..

Kisfiam is húzza ráncigálja egész nap, õ pedig mint egy védelmezõ õrangyal, le sem veszi a szemét róla... akit megharap a saját kutyája, azzalax emberrel komoly gondok vannak szerintem.

2014. nov. 20. 19:05
 14/22 anonim ***** válasza:
Nem termeszetes. Az en kutyammal gyakorlatilag barmit megtehetek, annyira bizik bennem. Sot, bar az idegenekkel amugy bizalmatlan, de ha en kerem tole, akkor idegen is megtehet barmit vele.
2014. nov. 20. 19:12
 15/22 Hovarju ***** válasza:
100%

szerintem egyáltalán nem természetes, hogy megharap.

A saját kutyáim bármilyen sebét el tudtam látni harapás, odakapás nélkül. Ha a kutya meg van nevelve és jó a kapcsolata a gazdával ez nem fordulhat elő.

Sok évvel ezelőtt a barátnőm rotijának a mancsát kezeltük. Többször előfordult, hogy elvágta a talppárnáját és vérzett. Bekentük betadinnal és bekötöttük neki. Látszott rajta, hogy fáj neki, de parancsot kapott a fekvésre, és remegett ugyan de fekve maradt. Amikor kicsit fájdalmasabban értem hozzá, óvatosan a szájába vette a kezem és odébb tolta. Eszébe sem jutott megharapni.

2014. nov. 20. 19:17
 16/22 anonim ***** válasza:
Ha a kutya kellően bízik benned, soha, semmilyen körülmények között nem fog megharapni!! Ha ezt teszi, akkor ott a gazdával van a gond, mint az ismerősödnél is! Biztosan szereti a kutyáját, de sok mindent enged is neki, gondolom! Szavaidból ezt olvastam ki! Az én kutyuskám sosem harap meg ilyen esetekben és más esetekben sem! Senkit nem harapna meg, pedig a gyerekek órákat tudják nyüstölni, ölelgetik, másznak rá és mégis hagyja, sőt, legtöbbször csak alszik közben! :)
2014. nov. 20. 19:24
 17/22 anonim ***** válasza:

Nem fordulhat elő, hogy megharap. Soha, semmilyen körülmények között. Ha mégis, az volt az utolsó cselekedete :)

Említett ismerősödnél nem kis gondok vannak.

2014. nov. 20. 19:31
 18/22 anonim ***** válasza:

A bullterrierem extra domináns,kettőnk közül Ő a főnök.

Ehhez képest bármikor,bármilyen kezelést hagy szó nélkül nemcsak nekem,de állatorvosnak is.Még olyannak is,akit akkor lát először.

2014. nov. 20. 21:06
 19/22 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy mások is így látják. Szerintem is megbocsáthatatlan, ha egy kutya a saját gazdáját megharapja.

Mondjuk én a saját kutyámat úgy nevelem, hogy még a csontot is kivehetem a szájából:)

De az ismerősöm szerint mi túl szigorúan neveljük a kutyánkat, pl. már pici korától azt sem engedtük, hogy harapjon bennünket akár játékból is.

Én nagyon szeretem a kutyámat, de tudnia kell, hol a helye a rangsorban.

2014. nov. 20. 21:21
 20/22 anonim ***** válasza:
Engem szórakoztat,hogy a kutyám főnöknek képzeli magát.Néha rám morog,olyankor kiröhögöm és megsértődik.Soha nem harapna meg például,csak vartyog rám,ha nem tetszik valami.Egyébként abszolút kezelhető.Tudom,hogy ezt nem így kéne,falkavezérség stb.de jól elvagyunk így.
2014. nov. 20. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!