Miért rágja a kutyám a hátsó lábát? Minden a leírásban!
Sajnos ez kb. 1-1.5 honapja kezdodott, mikor anyum elkezdett dolgozni.
Sajnos mostanaban mar veresre ragja.
Elvittuk orvoshoz felirt mar vagy 2fajta gyogyszert, de semmi.
Adtunk neki altatot, akkor 1napra leallt.
De mar folyamatosan vérzik, hogyha rágja.
Mar az is szoba jott, hogy elaltatjuk. :(
Segitsetek!!!
Több oka lehet: bűzmirigy telitettség / fájdalom kisugárzása / unalom, berögzült rossz szokás vagy szorongás / a megkezdett rágás során keletkezett seb újabb és újabb nyalogatása által kiváltott körforgás...
Nagyon nehéz rájönni, leszoktatni, DE elaltatni ezért baromira nem kéne, mert a gazdi FELELŐSSÉGE ezt kezelni :(...
Nem tudom milyen idős, mekkora kutyus, de ha vele vagytok le kell kötni a figyelmét, rászólni. Lekötni az energiáját stb.
Ha egyedül van, akkor biztositani neki rágnivalót, állatboltba kapható nagy csontokat, amivel leköti magát.
Esetleg egy kis ideig gallért tenni rá, hogy be tudjon gyógyulni.
Kitartást, de ne altassátok ezért!!!
A kutya egy shar-pei fajta kínai harci kutya.
Most lesz Decemberben 6éves.
30-40kg között van.
Ez olyan típusú betegség lehet, mintha én westiemnél.
Bőrbetegség, amit véresre kapar, lejön a bőr a szőr. Ne altasd el, amíg meg nem tettél mindent! Tudom, a legjobbat akarod neki, vidd el másik orvoshoz. Gyógyszer ezen nem segít, maximum krémek és fürdetők. Amikor vakarózik, szólj rá. Az enyém így tanulta meg hogy a vakarózás nem segít!! :) legyél vele és segíts neki. Amíg nem találnak rá bőrnyugatót addig nincs megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!