Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Másképp viszonyul egy kutya a...

Másképp viszonyul egy kutya a gazdájához, ha azt születésétől kezdve ismeri, mint egy fél évesen örökbefogadott kutya?

Figyelt kérdés
Tehát a gazdája már pár hetes korában kézbe vette, simogatta, stb.
2014. nov. 15. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
8%
A kötődés valószínűleg erősebb akkor, ha a kutya hamarabb a gazdához kerül. De ez így csak általánosítás, attól is függ, hogy mennyit van vele foglalkozva, milyen fajta, stb..
2014. nov. 15. 15:30
 2/5 KGabi0000 ***** válasza:
Az én kutyám 3 éves korában került hozzám,folyton követ,sétánál is mindig megijed,ha eltűnök a szeme elől.De pl. az unokatesóm kutyája meg egészen kicsi korában került hozzájuk,de mivel le se sz**rták,ezért hozzám sokkal jobban kötődik,mivel én foglalkoztam vele a legtöbbet.Szerintem rgy menhelyi kutyus azért ktődik jobban a gazdájához,mert ő már tudja milye az,ha nincs ki szeresse és nincs ki foglalkozzon vele,ezért ha végre alkalma van rá,akkor nem fog elszökni,vagy éppen leszarni a dolgot,hanem folyton fötted lesz és lesi minden kivánságodat.Az én kutyám is ilyen,nem volt még fajtatiszta kutyám,de én egyik körülöttem lévő gazdánál nem látok ekkora kötődést.Viszont nyilván ha egy 8 hetes kutyust fogadsz be,akkor az nem fog úgy kötődni,mint egy 3 éves,mert az még nem élt rosszat.
2014. nov. 15. 15:48
 3/5 KGabi0000 ***** válasza:

*folyton mögötted lesz

Még annyi,hogy persze egy fajtatiszta kölyökkutyus is kötődhet hozzád,vagy akár egy fajtatiszta idősebb is,de nekem még nem volt fajtatiszta kutyám,ezért ezt még nem tapasztaltam.

2014. nov. 15. 15:50
 4/5 sippara ***** válasza:
Az, hogy egy kutya hogyan viszonyul a gazdájához, egyrészt egyed, másrészt gazdifüggő. Semmi köze ahhoz, mióta van a gazdájával, vagy mit élt át előtte.
2014. nov. 15. 16:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Sok mindentől függ. Ha egy alapjáraton normális, ragaszkodó kutyát kivágnak az utcára, majd újra befogadja valaki, akkor nyilván majd összeszarja magát, ha szem elől téveszt téged vagy elindulsz pl. a rétről nélküle.

Ha meg olyan kutyád van aki kicsi korától fogva nálad van és soha a büdös életben nem maradt még magára és nem tanulta meg, hogy szemmel kell a gazdit tartania , akkor az lehet, hogy elkolbászol a fenébe pl erdőben, mire észbe kap, hogy nem kellett volna :D

De ez fordítva is igaz lehet, tényleg kutya és egyed függő.:)

2014. nov. 15. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!