Másképp viszonyul egy kutya a gazdájához, ha azt születésétől kezdve ismeri, mint egy fél évesen örökbefogadott kutya?
Figyelt kérdés
Tehát a gazdája már pár hetes korában kézbe vette, simogatta, stb.2014. nov. 15. 15:19
1/5 anonim válasza:
A kötődés valószínűleg erősebb akkor, ha a kutya hamarabb a gazdához kerül. De ez így csak általánosítás, attól is függ, hogy mennyit van vele foglalkozva, milyen fajta, stb..
2/5 KGabi0000 válasza:
Az én kutyám 3 éves korában került hozzám,folyton követ,sétánál is mindig megijed,ha eltűnök a szeme elől.De pl. az unokatesóm kutyája meg egészen kicsi korában került hozzájuk,de mivel le se sz**rták,ezért hozzám sokkal jobban kötődik,mivel én foglalkoztam vele a legtöbbet.Szerintem rgy menhelyi kutyus azért ktődik jobban a gazdájához,mert ő már tudja milye az,ha nincs ki szeresse és nincs ki foglalkozzon vele,ezért ha végre alkalma van rá,akkor nem fog elszökni,vagy éppen leszarni a dolgot,hanem folyton fötted lesz és lesi minden kivánságodat.Az én kutyám is ilyen,nem volt még fajtatiszta kutyám,de én egyik körülöttem lévő gazdánál nem látok ekkora kötődést.Viszont nyilván ha egy 8 hetes kutyust fogadsz be,akkor az nem fog úgy kötődni,mint egy 3 éves,mert az még nem élt rosszat.
3/5 KGabi0000 válasza:
*folyton mögötted lesz
Még annyi,hogy persze egy fajtatiszta kölyökkutyus is kötődhet hozzád,vagy akár egy fajtatiszta idősebb is,de nekem még nem volt fajtatiszta kutyám,ezért ezt még nem tapasztaltam.
4/5 sippara válasza:
Az, hogy egy kutya hogyan viszonyul a gazdájához, egyrészt egyed, másrészt gazdifüggő. Semmi köze ahhoz, mióta van a gazdájával, vagy mit élt át előtte.
5/5 anonim válasza:
Sok mindentől függ. Ha egy alapjáraton normális, ragaszkodó kutyát kivágnak az utcára, majd újra befogadja valaki, akkor nyilván majd összeszarja magát, ha szem elől téveszt téged vagy elindulsz pl. a rétről nélküle.
Ha meg olyan kutyád van aki kicsi korától fogva nálad van és soha a büdös életben nem maradt még magára és nem tanulta meg, hogy szemmel kell a gazdit tartania , akkor az lehet, hogy elkolbászol a fenébe pl erdőben, mire észbe kap, hogy nem kellett volna :D
De ez fordítva is igaz lehet, tényleg kutya és egyed függő.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!