Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés

A párommal nemrég lett egy éves a gyerek, és úgy döntöttünk, hogy szeretnénk egy kutyát. Panellakásban élünk, de tervezzük a kertes házba való költözést. Közepes, vagy inkább kisebb kutyást szeretnénk, aki bújós, tehát a gyerek is tudja simogatni, vakargatni a füle tövét, meg ilyenek. Időnk lenne rá, napi háromszor-négyszeri séta, Felváltva a párom és én, mennénk vele kutyaiskolába, hétvégente kirándulni.

Nem szeretnénk túl nagy mozgásigényű fajtát, hanem inkább olyan gyerekek kedvencét, aki úgymond mindent eltűr.

Gondoltunk a beagle-ra, spánielre, westire, de bármi másra is fogékonyak vagyunk.

Tervezünk menhelyre látogatni, de azzal az a fenntartásom, hogy nem ismerem a kutya múltját, és hogy esetleg hosszútávon milyen problémák jöhetnek. Tehát mégiscsak jobb lenne egy kölyök, akit mi nevelünk.

Nem első kutya lenne, nekem előtte két labradorom volt, a páromnak négy keverék, az egyik amstaffra hasonlított.

Nem szeretnénk yorkit, csivavát, valamint olyan kutyafajtákat, amelyeknek az úgymond mini és extramini változatait árulják. Persze mindenképpen tenyésztőtől, törzskönyvvel vennénk, ha fajtatiszta lenne.

2014. nov. 14. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Spániellel óvatosan, hogy honnan veszed, mert könnyen kifoghatsz egy beltenyészetből rossz idegrenszerűt is.

Mindenképpen több tenyésztőt nézz meg, mert ha össze-vissza párosítják a kutyáikat, akkor az szaporító, nem tenyéztő.

Az enyém szerencsére extra nyugodt, de ez köszönhető a sok kutyasulinak, kirándulásnak, foglalkozásnak is. 2 éves kislányom van, elvannak együtt, de nem az a gyerekhez bújós fajta, inkább egyedül szaglászik, nem a gyerekkel játszik.

2014. nov. 15. 12:53
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat, javaslatokat! Még nagyon át fogjuk gondolni!
2014. nov. 15. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
Jack russel terrier? Nagyon jó természetű és jól nevelhető kutyus. Néha kicsit félénkek lehetnek de amugy szerintem tökéletes abban a szituációban amit leírtál :)
2014. nov. 29. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Jack russell? Most csúnyát fogok mondani...te hülye vagy kedves utolsó??? Nem tudom te milyen jack russellel találkoztál de a jack russell alapvetően nem egy félénk kutya, nem is kezelhető könnyen, 1 éves gyerek mellé meg abszolúte nem ajánlanám.

A jack russell terrierrel rókára és vaddisznóra is vadásztak - ez mit mond el neked a jelleméről és a kezelhetőségéről? Nem, nem láb melletti munka volt - beküldték a kotorékba és hajrá.

Aki nem ért hozzá, ne ajánlgasson...pláne ne hülyeségeket... istenem :o(

2014. nov. 29. 20:49
 15/15 anonim ***** válasza:
3 jack russel ismerek ebből egy oda se mer jönni az emberekhez ha felé nézel elfut.A másik kettő is elég félénk de mindkettő Többedik kutyának lett véve és teljesen alkalmazkodik a körülményekhez. Azegyiket ráadásul mindenféle trükkre megtanították és ő a legszófogadóbb kutya akit valaha láttam annak ellenére hogy a gazdája egyetemre jár és nem tudja minden szabad pillanatát a kutyuval tölteni. Régebben a nagyszüleimnek is jack russele volt és soha semmi baj nem volt vele. Szóval szerintem ezek után illik rájuk a jellemzésem.Amugy meg ha nem tetszik akkor te majd másik kutyát ajánlsz és nem az én javaslatomat kritizálod :'D
2014. nov. 30. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!