Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan tudod, ha egy kutya...

Honnan tudod, ha egy kutya ideggyenge? Milyen jelei vannak?

Figyelt kérdés
Olyan sok helyen olvasom, hogy ideggyenge kutyák így meg úgy...de sehol nem írják, hogy hogyan viselkedik egy ilyen kutyu, mit csinál, mire kell nála figyelni, milyen jelei vannak. Tehát pont a LÉNYEGET hagyják ki.

2014. nov. 14. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

A lényeg az, hogy 100-ból 99 kutyára ráhúzzák, hogy ideggyenge, holott ezekben az esetekben csak a nevelés hiányzik, ezért fog úgy viselkedni, ahogy. Én személy szerint még sosem találkoztam ideggyenge kutyával, félrenevelttel igen.

Pár példa: remeg, maga alá pisil/kakil ok nélkül, nem lehet egyedül hagyni semmilyen nevelés ellenére, nem lehet szocializálni, indokolatlanul agresszív.

De hangsúlyozom még egyszer, az ideggyenge kutya olyan ritka, mint a fehér holló. Legtöbbször a megfelelő nevelés megoldhatná a problémát.

2014. nov. 14. 09:20
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Labilis az idegrendszere. Mint az enyemnek. En ugy latom, hogy nem ugy dolgozza fel az ingereket,mint egy atlag kutya. Pl.nagyon megijed hangoktol. Vagy nagy,uj targyaktol. Kimondottan fel Pl. Az esernyotol. Osszecsukott allapotban is. Mivel tudja, hogy az ki tud nagyra nyilni. Okosnak okos es nagyon konnyen tanul.

Viszont kulonfele ingerekre tulzottan reagal. A felelme mar panikszeru. Az orom is picit eltulzott. Tudja, hogy nem simogathatja mindenki, de O mindenkihez menne es nyalogatna,bujna hozza.

Szerintem jobban kell rajuk figyelni, mert hajlamosak panikszeruen osszeomlani, menekulne a vilagbol.

Meg nekem is tanulnom kell a modszereket, hogy tudom ebbol kihozni, oldani a rossz reakcioit.

Gondolom minden kutyanal maskepp mukodik,es maskepp nyilvanul meg, ezert nem lehet altalanositani.

2014. nov. 14. 09:30
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Onnan, hogy az állatorvos megmondta. A hétköznapi szóhasználatban az alacsony ingerküszöbű kutyákat ideggyengézik le, holott általában csak nevelési hiba van a háttérben, nem egészségügyi probléma.
2014. nov. 14. 10:00
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

En a masodik vagyok. Nekem minden kivulallo Azt hiszi a kkutyamra,hogy nem normalis:) Pedig ennyire okos,Tanulekony kutyam sose volt meg. Felre sem nevelem. Rengeteget tanitom viselkedni,es lassan ket eves lesz.

De egyszeruen nem tudja kontrollalni magat, nem setalhatunk poraz nelkul, mert konnyen panikol. Nyugtato adasat javasoljak neki, de ezt en nem akarom. Inkabb kuszkodok es neha mar nekem kellene hozza nyugtato gyogyszer:)

De mivel vallaltam es egyaltalan nem jelentkezik agresszio a viselkedeseben ezert csak sajat magara veszelyes neha,ezeket nekunk, gazdiknak kell egyensulyban tartani.

2014. nov. 14. 10:16
 5/10 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem is ráhúzzák sok nevetetlen kutyára, de hivatalosan az ideggyenge az, amelyik valóban beteg, pl. epilepsziás.
2014. nov. 14. 10:17
 6/10 anonim ***** válasza:

A nagyon érzékeny, bizonytalan kutyákra szokták ezt mondani. Akik nehezen élik meg az új szituációkat, hangérzékenyek, sok helyzetben stresszelnek. Bár való igaz, hogy legtöbbször rossz nevelés, rossz szocializáció miatt van ez, de tény, hogy a genetika is rengeteget játszik abban, hogy milyen lesz a kutya wesenje. Az enyém hangérzékeny és sokszor feszült, ideges bizonyos szituációkban, ez egyértelműen egy túlzott érzékenység benne. Azonban ha rendszeresen kerül ugyan abba a szituációba, hamar feloldódik. De őt emiatt a tenyésztés szempontjából ideggyengének kellene tekinteni, bár ettől függetlenül sem akartam tőle soha almot.

Összességében szerintem ez csak egy emberi kifejezés, annyit jelent, hogy az ilyen kutyák rosszabbul, sokkal több segítséggel alkalmazkodnak a városi élethez. Az "ideggyenge" kutyák is ugyan olyan jól tudnak a munkában teljesíteni, mint bármelyik másik, ugyan úgy teljes életet élhetnek, csak a gazdának olykor több kényelmetlensége lesz miatta.

2014. nov. 14. 18:38
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
És azért azt is tegyük hozzá, hogy fajtánként is változó, hogy mi számít ideggyengeségnek! Egy bc-nél teljesen normális, ha vihar- és lövésfélő, túl érzékeny. Míg ugyan ez egy pit bullnál már nagyon nem elfogadható!
2014. nov. 14. 18:48
 8/10 anonim ***** válasza:
43%
Miért lenne normális egy bordernél a viharfélés? Gondolod, hogy Angliában a nyájak is megállnak illedelmesen a viharban, amíg a kutya retteg?
2014. nov. 14. 18:54
 9/10 anonim ***** válasza:
9%
Számtalan bc-t ismerek, akik stresszelnek a viharban. Ettől még dolgoznak, nem rohannak ki a világból! De a juhászkutyáknál -igazi juhászkutyáknál, akiket tényleg terelésre használnak ma is- sosem volt elvárás, hogy ne legyenek lövésfélők. Kérlek, ne forgasd ki a szavaimat.
2014. nov. 14. 19:28
 10/10 anonim ***** válasza:
58%
Csak azt mondom, hogy az, hogy hajlamosabbak rá, nem teszi normálissá a jelenséget. Abban a pillanatban, hogy elfogadod, hogy "azért van, mert ő ilyen fajta", megfosztod a kutyát annak a lehetőségétől, hogy valaha is helyrerakd, illetve ezzel a hírrel közvetve a többi kutyának is ártasz. A kutyának nem jó, és nem normális dolog a viharban félni, egyetlen állatnak sem az, ez ilyen civilizációs ártalom, és inkább azt kellene terjeszteni, hogy ez nem normális, viszont kezelhető állapot, ahelyett, hogy mondogatjuk, hogy a husky szökős, a beagle buta, a border meg viharfélő.
2014. nov. 14. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!