Mik a konkrét jelei a kutya rűhességének? Illetve mennyi idő alatt kapják másik kutyától?
Csak gyanítom, hogy rűhes lehet. Nincs benne bolha, nem tetves. Rendszeresen fürdetem PPT kutyasamponnal, ez jó bolhák, tetvek, kullancsok és egyéb vérszívó rovarok ellen.
Viszont a kutya vakaródzik, és elkezdte rágni a szőrét. Nem látok semmilyen elváltozást rajta, nem hullik a szőre, nincsenek pötyök rajta. Már két állatorvoshoz is elvittem, mindkettő azt mondta, hogy tiszta. Szóval nincs ötletem. Dog Chow táppal etetem.
Általában reggel vakaródzik, aztán napközben is többször, eddig még nem számoltam hányszor. De elkezdem figyelni jobban.
A vakaródzási helyek: álla alatt, a melső láb hónaalj résznél, és a háta közepét harapdálja.
Azért az állatorvos nem nézte meg olyan hű de tüzetesen. Éppen, hogy az egyik oldalánál a kezével végigsimitotta visszafelé a szőrét és kész. De lehet, hogy ennyi is elég és tudja mit kell keresni. Csak azért aggódom, mert két pici gyerek is van a családban, akik állandóan ráfekszenek, alábújnak stb. és félek, hogy elkapják, ha van valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!