Nekem van 2 szuka kutyám és mostanáig nem volt semmi gond de kb 1 hónapja nem lehet magukra hagyni őket mert szinte azonnal egymásnak esnek éjszakára külön vannak zárva de napközben is csinálják valamikor?
Rosszat tudok csak mondani. A szukák, ha nem jönnek ki egymással, az egy életre szól. A kanok simán átadják a hatalmat az erősebbnek, de a lányom nem mondanak le a falkabéli helyükről.
Nekem is volt egy szukám, aki át akarta venni a rangidős posztot, ezért folyton nekiment az anyakutyának. (Nem az ő anyja volt) Egy évig különzártuk őket, aztán a fiatalabbikat kénytelen voltam elajándékozni, mert a végén már mindenkinek nekiment.
Ivartalanítás talán segít, lehet hogy a kezdeményező nem fog ragaszkodni utána a poszthoz, de lehet, hogy az anyja adja fel. Bármelyik eset már megoldás.
Majd írd meg, hogy van-e eredmény.
Ingyenesek a rehab-szoci foglalkozások,ha tudod,vidd el őket,segíteni fognak az ottani kiképzők.
Nekem is van 2 domináns szukám, időnként harccal eldöntik ki a rangsorban az első és utána békességben élnek egymás mellett míg rájuk nem jön a dili.
Ez természetes dolog náluk, nem kell hagyni hogy vérre menjen a játék, elvégre Te vagy a falkavezér, neked kell ezt felügyelni.
Kedves 00.05!
Az, hogy a fiatalok néha összekapnak, nem vészes.
De ha nem lehet őket már egyáltalán összeengedni, az nem az a kategória, hogy egyszerre találtak egy kergetnivaló bogarat.
Nekem 6 szuka közül csak 1 volt, aki a főnöknek ment neki állandóan. És nem azért, mert nem év vagyok a főnök. Erről vita nem merülhet fel nálunk.
De azon kívül, hogy az embercsalád egyértelműen a rangsor tetején van, a kutyák maguk között is kialakítják a rangsort. Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy nem biztos, hogy a kérdező nem jól nevelte és nem tekintik főnöknek. Ettől függetlenül lehet rangsorvita a kutyák között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!