Én egy 12 éves lány vagyok, kertes házban élek! és nagyon szeretnék egy Havagnese kiskutyust! Ezért szeretném ha elmondanátok róla mindent. Hogyan lehet tartani?
Először is: HAVANESE.
Bent kell tartani, mivel ez egy szobakutya. Tehát csak kinti kutyának nem alkalmas. A szobatisztaságra nevelés nagyban függ attól, hogyan csinálod. Almot, pelenkát NE vegyél neki! Úgy csináld, hogy óránként-kétóránként kiviszed a kertbe. Ha kint pisil/kakil, megdicséred, kezdetben jutalomfalatot is adhatsz neki, ha a házban végzi a dolgát, akkor takarítasz, de nem dorgálod meg érte! A szőrét két-három naponta, vagy legalább hetente egyszer fésülni kell, annyira nem hullik nekik.
És te mit tudsz nyújtani a kutyának? Napi 2-3 sétát, játékot, nevelést, fárasztást, szocializálást?
Kedves Dina
Először is a szüleiddel kell beszélned, hogy ők vállalják -e anyagilag a kiskutya tartását, és lesz-e idejük a kiskutya gondozására is.
Ha igen, akkor előtted van az internet és mindent eltudsz olvasni minden kutyafajtáról. Szépen minden blogot, történetet olvass el a kutyáról.
A második válaszolónak igaza van, azt nem írtad, hogy a szüleid hogy viszonyulnak a kérdéshez.
Még valami: tenyésztőtől vegyél. Az OLX és hasonló oldalakat felejtsd el! Ha nincs pénzed, keresd fel a fajtamentést.
Kicsit nézz már utána könyörgöm egy Havanese igényeinek!!! Gondolom telefont sem úgy veszel,hogy külsőre tetszik,de azt se nézed meg hány GB a memória,van e benne ez meg az stb. Fogadni mernék annak jobban utána nézel! -.-
Csak is benti kutya lehet,mert szobakutya!
Annyira nem hullik mint a legtöbb a kutyának,mert hipoallergén,max annyira mint egy haj.
Szobatisztaság rajtad múlik!
Itt a keresőbe ezer millió kérdés van fent. Nézz utána!
De ezek a te igényeid!
Te mit tudnál nyújtani a kutyának? Miért pont Havanese?
Nekem Havanese-m van,de én gondosan utána jártam MINDENNEK AMI A HAVANESE-EL KAPCSOLATOS!! Nem itt kérdezősködtem. Itt max kenneleket kérdeztem volna meg.De van egy tök jó oldal a Google ott bármire választ kapsz!
Tenyésztőkkel is vedd fel a kapcsolatot beszélj velük.
Bocsi,hogy ilyen nyers a stílusom. Csak attól,mert 12 éves vagy ugyan úgy utána tudsz nézni mindennek.
Egy kutyát 15 évre választ az ember,a minimum,hogy utána nézel alaposan!!!
/19:52/ Rendben! nagyon köszönöm a válaszodat!
(Egyépként meg nem az a lényeg hogy hogy írom a nevét...de mindegy! én így tudtam hogy így kell írni! boccs...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!