Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rottweiler-ről vélemény?...

Rottweiler-ről vélemény? Tapasztalat? Tanács?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel ez a fajta. Hallottam, hogy kemény kéz kell hozzá, és ezért még készülni szeretnék előre. Bár, lesz 3-4 év talán amíg megkapom (addig gyűjtőm a cuccokat meg minden), de valakinek valami jó tanácsa ezzel a fajjal kapcsolatban van? Amúgy vélemények is érdekelnek.

Ja, és hallottam, hogy kezdőknek nem ajánlott. Akkor se, ha az illető felkészült?

2014. nov. 8. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A legfontosabb, hogy legyél következetes és nyugodt. Idegeskedő, aggodalmaskodó, bizonytalan embernek nem való. Sajnos én az utóbbi vagyok, így a saját tapasztalatból mondom. Természetesen fel lehet nőni a feladathoz (ahogy én is igyekszem), de azért jobb körültekintően fajtát választani, egy életre megtanultam én is :)

A kemény kéz nála a határozottságot jelenti, nem pedig a verés, ahogy gondolják ezt sokan. Nagyon érzékeny kutya, ami a gazdájával, családjával való kapcsolatát jelenti. Folyton bújik, imádja, ha szeretgetjük, de az idegenekkel szemben nagyon határozottan fellép, úgyhogy erre kicsi korától oda kell figyelni, hogy jól szocializált legyen és ok nélkül ne támadjon meg másokat. Kutyákkal való szocializációját is korán el kell kezdeni.

Nézz szét ezeken az oldalakon, sokat megtudhatsz a fajtáról, ha esetleg van még kérdésed, írj privit!

[link]

[link]

Egyébként csodálatos társ és családi kutya, ha megfelelően van nevelve. Nagyon sok foglalkozást igényel, az ember nem is gondolná...

2014. nov. 8. 20:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Mindenképp átolvasom a belinkelt oldalakat.
2014. nov. 8. 20:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Megerősíteni tudom az előző válaszoló válaszát. Egy éve volt egy rotim ideiglenesben, nagyon megszerettem a fajtát, igyekeztem vele következetes és határozott lenni, de bizonyos részeken mégis kicsúszott a kezemből. (Pl. nem nagyon voltak kutyások, ahol laktam, így a szoci eléggé kimaradt neki kamaszként, ezért kiskutyákra szépen zsákmányként tekintett). Utólag azt érzem, hogy nyugodtabban kellett volna vele viselkednem, és bizonyos magatartásformákat keményebben tiltani (pl. játékból üldözte a kisebbik kutyám farkát, mivel igen zsákmányos volt).

Most az új gazdájánál tudom, hogy szintén kicsit elmentek rossz irányba a dolgok, de remélem, már javul. És nekem sem első kutyám volt, hanem kb. 5., és 'csak' szuka.

Most már úgy érzem, be merném vállalni, de jó lett volna, ha az első rotim előtt alkalmam nyílik megismerni a fajtát tapasztaltabb rottweileresektől. Neked is ezt tudom javasolni, aztán majd láthatod, hogy mi a helyzet.

2014. nov. 8. 20:44
 4/7 sippara ***** válasza:
100%

Most éppen költözés miatt elszállt az agya, de egyébként javul, főleg kutyákkal (idegenekkel haverkodós sose lesz) ;)

Kőkemény kéz, határozottság, következetesség, türelem, humorérzék. Ezeket tartom a legfontosabbnak így tíz-tizenegy hónap után - remélhetőleg újabb tíz-tizenegy hónap múlva már be is tudom tartani mindet :D

Nagyon komolyan készülj fel, kösd fel a gatyád, ha rotival akarsz kezdeni.

2014. nov. 8. 21:20
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
Volt szuka es kan rotim is,gyorsan tanulnak szerencsere. Nagyon hatarozott kemeny gazdi kell neki. Viszont nem olyan vadallatok ahogy sokan hiszik. Pici koratol kezdve,mar az elso naptol hogy hoztad kerül tanitani,fegyelmezni kell. Nalam a falkavezerseg el is dölt nagyon hamar,bevallt amit ajanlottak hogy nezz a szemebe es vard meg hogy ö nezzen elöször felre. Poraz huzasrol is pl 1 nap alatt leszoktathatod majd,ha huz rantsd vissza ugy hogy majdnem bukfencezzen hatra fele. Ne aggodj annyira massziv izmos fajta hogy meg sem erzi. En ezt 1 x cs
2014. nov. 8. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Bocs elkuldtem veletlen. Szoval 1 x csinaltam meg es nem huzott,delutan ujra probalkozott akkor megint es ennyi is volt. Meg arra keszülj fel hogy sokan felnek töle,az enyemtöl volt aki visitozott,pedig lab mellett jott szajkosarral. Biztos menni fog neked is,en is imadom a rotikat,raadasul nö vagyok,megis birtam velük,amugy a szuka szelidebb.
2014. nov. 8. 22:05
 7/7 anonim ***** válasza:
nekem is van 5 db. imádni valóak, békés természetűek, szófogadóak,. nagyon jó házőrzők. gyerek mellett nőttek fel. láncra sose kösd, mert idegbeteg lesz és nem bízhatsz benne. ahol macska van a háznál oda se való. az enyémek el nem viselnek semmilyen állatot. sokat foglalkozz vele, tanítsd ha lesz ilyen kutyád, sokat beszélj hozzá. kb mint egy kisgyerekhez és akkor tök értelmes, megbízható normális kutya lesz.
2014. nov. 20. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!