Elaltatattak vegleg a kutyam, azota nemterek eszhez. Tobbi lent?
A jó ... ennek a sarlatánnak! Kívánom, hogy csak egy foga maradjon, de az is fájjon! Hol van ilyenkor az állatorvosi kamara?!?! Én tuti bevertem volna a szemét, de hogy feljelentem, az minimum.
Sajnos a mi környékünkön is van olyan körzeti "állatorvos", aki kb. egy hasmenés miatt már elaltatja a kutyát (NEM TÚLZOK, TÉNYLEG!!), és az is az éber kutya szívébe szúrja be a T61-et - rosszabb esetben a BENZINT, mert az olcsóbb... És természetesen nem hat azonnal...
És sajnos ez nem rémtörténet, az állatorvosom mesélte, hogy mennyi olyan gazda jön hozzá, akiknek az előző kutyáját elaltatta X doktor úr, mert "lett rajta egy kiütés, és azt mondta, nem lehet meggyógyítani", és mondják, mennyit szenvedett szegény állat, nem is humánus dolog ez az altatás... Mikor először hallottam ilyet, én is csak hápogtam.
Ezek a mocskok csak egyszer fognának ki egy gazdát, aki olyan pert akaszt a nyakukba, hogy belefeketednek. Be kéne vonni az ilyennek az engedélyét.
Kérdező: borzasztóan sajnállak. Tudom, hogy iszonyú lehetett végignézni, de énszerintem kevésbé fájt a kutyának, mint a rák maga. Ettől függetlenül lett volna humánusabb módja is...
"XII. Az állatorvos magatartása az állattal való kap
csolatában
1. Az állatorvos tevékenysége során az állatvédelem
törvényi, jogszabályi előírásait és szabályait
tartsa be, és azt másoktól is követelje meg.
2. Az állat(ok) befogása, megfékezése, kezelése sor
án olyan megoldásokat alkalmazzon, amelyek az
indokolatlan fájdalmat és szenvedést kizárják.
3. A tulajdonos kérésére - az idevonatkozó hatályos
jogszabályok betartása mellett - az állatorvos az
állat életét kiolthatja, ha a tulajdonjog hitelt érdemlően igazolódott, illetve ki kell irtania, ha azt
jogszabály írja elő. Ez esetben olyan beavatkozást kell alkalmaznia, hogy az ne okozzon szükségtelen
fájdalmat az állatnak, valamint ne keltsen megbotránkozást az esetleges szemlélőben. Maga az
eljárás a nyilvánosság kizárásával történjék"
Az állatorvos megszegett minden létező szabályt. Azonnal jelentsd be az Állatorvosi Kamarának.
TILOS előzetes bódítás (műtét mélységig!) nélkül eutanáziát végrehajtani!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!