Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltatattak vegleg a kutyam,...

Elaltatattak vegleg a kutyam, azota nemterek eszhez. Tobbi lent?

Figyelt kérdés
2 hete elaltattak a kutyam... 12 eves volt es sajnos rakos volt... eldagadtak a labai es nemtudott menni... :-(((...Lenyeg.. kijott az allatorvos es mindenfele kabitas nelkul egyszeruen rogton a vegleges injekciot adta...beleszurta a mellkasaba es annyi.. ami azutan kovetkezett azt soha nem fogom elfelejteni...:-(... a kutyuskam elkezdett rangatozni hanyt, bekakilt es nyuszitett.... en nemhiszem h nem fajt neki... azthittem belehalok abba amit latok... majdnem nekiugrottam az allatorvosnak... azt mondta h csak egy csipest fog erezni es h a vakcina rogton a kozponti idegrendszerre hat es 10 masodpercen belul elalszik.. na ez az egesz kb 10 percig tartott de nekem olyan volt mintha egy napig tartott volna... Kerlekszepen oszinten valaszoljatok.. tudni szeretném h tenyleg fajt e neki, vagy ha nem akkor mivel magyarazhatoak ezek a reakciok? En annyira banom h nemjartam jobban utana a dolgoknak az altatas elott... soha nemfogom elfelejteni azt h igy vetettunk veget a szeretett kutyank eletenek...:-((

2014. nov. 8. 00:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Borzasztó lehetett! De ne emészd magad, gondolj arra, hogy a rákkal sokkal többet szenvedett, most viszont végre már jó neki. Nem tudom hogy fájt-e neki, az elején biztos, de a végefelé szerintem csak olyan utórángásai voltak, mint amikor egy csirkének elvágják a torkát. Nem érzi, csak mi hisszük azt, hogy érzi. Nyugodj meg, minden kutya a mennybe jut.
2014. nov. 8. 09:31
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

A jó ... ennek a sarlatánnak! Kívánom, hogy csak egy foga maradjon, de az is fájjon! Hol van ilyenkor az állatorvosi kamara?!?! Én tuti bevertem volna a szemét, de hogy feljelentem, az minimum.

Sajnos a mi környékünkön is van olyan körzeti "állatorvos", aki kb. egy hasmenés miatt már elaltatja a kutyát (NEM TÚLZOK, TÉNYLEG!!), és az is az éber kutya szívébe szúrja be a T61-et - rosszabb esetben a BENZINT, mert az olcsóbb... És természetesen nem hat azonnal...

És sajnos ez nem rémtörténet, az állatorvosom mesélte, hogy mennyi olyan gazda jön hozzá, akiknek az előző kutyáját elaltatta X doktor úr, mert "lett rajta egy kiütés, és azt mondta, nem lehet meggyógyítani", és mondják, mennyit szenvedett szegény állat, nem is humánus dolog ez az altatás... Mikor először hallottam ilyet, én is csak hápogtam.

Ezek a mocskok csak egyszer fognának ki egy gazdát, aki olyan pert akaszt a nyakukba, hogy belefeketednek. Be kéne vonni az ilyennek az engedélyét.

Kérdező: borzasztóan sajnállak. Tudom, hogy iszonyú lehetett végignézni, de énszerintem kevésbé fájt a kutyának, mint a rák maga. Ettől függetlenül lett volna humánusabb módja is...

2014. nov. 8. 09:36
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd az állatorvosi kamaránál. Ez nagyon komoly etikai vétek. Ilyet tilos csinálni.....
2014. nov. 8. 09:48
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"XII. Az állatorvos magatartása az állattal való kap

csolatában

1. Az állatorvos tevékenysége során az állatvédelem

törvényi, jogszabályi előírásait és szabályait

tartsa be, és azt másoktól is követelje meg.

2. Az állat(ok) befogása, megfékezése, kezelése sor

án olyan megoldásokat alkalmazzon, amelyek az

indokolatlan fájdalmat és szenvedést kizárják.

3. A tulajdonos kérésére - az idevonatkozó hatályos

jogszabályok betartása mellett - az állatorvos az

állat életét kiolthatja, ha a tulajdonjog hitelt érdemlően igazolódott, illetve ki kell irtania, ha azt

jogszabály írja elő. Ez esetben olyan beavatkozást kell alkalmaznia, hogy az ne okozzon szükségtelen

fájdalmat az állatnak, valamint ne keltsen megbotránkozást az esetleges szemlélőben. Maga az

eljárás a nyilvánosság kizárásával történjék"

[link]

2014. nov. 8. 09:57
 15/23 Lelenc Kutyamentő ***** válasza:
100%

Az állatorvos megszegett minden létező szabályt. Azonnal jelentsd be az Állatorvosi Kamarának.

[link]

TILOS előzetes bódítás (műtét mélységig!) nélkül eutanáziát végrehajtani!

2014. nov. 8. 10:17
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jelentsd a kamarának, mert ez az orvos nem csak a te kutyáddal végez így. Ezért akár az engedélyét is bevonhatják. És meg is érdemli.
2014. nov. 8. 11:22
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! És szerintem is azonnal jelentsd az állatorvost, nehogy még egy kutyával meg tudja ezt csinálni, meg ki tudja még miket tesz az, aki erre képes...
2014. nov. 8. 11:26
 18/23 A kérdező kommentje:
:-(((...pedig en meg kerdeztem is akkor h nem kabitja e el?... merthat egy 50 kilos nagy kutyarol volt szo aki nemvolt soha tul baratsagos az idegenekkel... es azt mondta h csukjuk be ot ketrecbe es h menjunk be vele es hogy fogjuk le a fejet, ami nemvolt konnyu, mert a fajdalmai ellenere annyi erot szedett ossze utoljara h alig birtuk lefogni:-(... mar az trauma volt szamomra h akarata ellenere bekellett kenyszeritenem egy ketrecbe es lefogni mint egy vadallatot:-(...en mar ekkor mondtam h inkabb varjunk meg vele meg jol van psychikailag, szoval ezis megnehezitettette a dontesunket, de sajnos mar annyira sokaig huztuk a vegso bucsu idejet h szegenykem az utolso napokban mar tenyleg nagyon szenvedett a hatso labai eldagadtak mint egy lufi es nemtudta hasznalni oket alig tudott raallni...de soha... soha nem nyuszitett h faj neki..es mikor beadta az injekciot az valami szornyu volt...Szlovakiabol vagyok egyebkent Dunaszerdahelyrol.... es sajnos nemtudom h itt szlovakiaban az allatorvosi kamara mennyire veszi komolyan ezt az ugyet... de utanajarok mindenkeppen... de ez mar ugyse valtoztat semmin:-(... en csak remenykedem h nemfajt neki...:-(((...
2014. nov. 8. 11:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Fel kell jelenteni azonnal,állatorvosi kamaránál is, ezzel megszegte az állatvédelmi törvényt! Kötelező a kétfázisú altatás!
2014. nov. 8. 12:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért próbáld meg! Lehet hogy ennek az esetnek a hatására felnyílik az emberek szeme. Ha több emberrel is megcsinálta, lehet le is csukják! Vagy eltiltják.
2014. nov. 8. 12:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!