Magyarországon miért nem ismerik "el" azt a kifejezést, hogy hobby tenyésztő?
Miért csak tenyésztők és szaporítók vannak? Aki nem hordja kiállításra a kutyáit de lehoz tőllük almot az már szaporító.
Ha valakinek van két egészséges kutyája és évente kétévente lehoz egy almot már ráhúzzák a szaporító szót.
Nem 50-250 kutyát tart nyúlketrecben.
Miért nem lehet nállunk használni a hobbi tenyésztő kifejezést?
Kezdjük azzal, hogy nem létezik hivatásos tenyésztő.
Mint az előttem szóló leírta, a tenyésztés maga egy igen drága hobby.
Attól, mert nem mindenki akar azonnal kölyköket gyártani, még lehet szép kutyája otthon.
Nekem van kutyám, akiért egyenesen Dániáig mentem, pedig sosem fogom tenyészteni. Egyszerűen ott volt olyan minőség, ami nekem megfelelt.
Tenyésztőtől is lehet hobby célra (értsd: nem tenyésztésre) venni kutyát, sőt! Inkább pont a szaporítók azok, akik mindenáron meg akarják győzni a kedves vevőt, hogy a kiskutya tenyésztésre alkalmas. Olyat is hallottam, aki írásos garanciát vállalt rá, hogy a 8 hetes kölyökkutya majdan elleni tud.
A tenyésztő a legjobbat megtartja magának, mert azért hoz le almot, nem azért, hogy az összeset elpasszolja. A maradékot meg lehet vinni házi kedvencnek vagy kiállítási sztárnak, kinek-kinek ízlése szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!