Mivel jár a kutyatartás egy társasházban?
Előnyök?Hátrányok?
Minden érdekelne..
és ,semmi mástól nem függ,a dolog, CSAK ARRÓL,HOGY MENNYIRE VAGY KÉPES SZOCIALIZÁLNI,ÉS MEGNEVELNI A KUTYÁDAT!
Bárcsak így lenne. 3 jól nevelt kutyám van, akiknek itthon szinte semmi hangját nem hallani, ha jön vendég, vakkantanak egyet-kettőt, ennyi az összes ugatásuk egy nap. Ettől függetlenül belémkötöttek már több mondvacsinált indokkal (büdös van, szőrös lesz a ház, álló nap ugat a kutya- érdekes lenne, mert szinte itthon dolgozom, kutyának kínzás a lakás stb). Szóval az ostoba szemellenzős parasztoknak lehet akármilyen a kutyád, akkor is beléd fognak kötni. Ezt megfelelően le kell tudni reagálni. Biztos van ahol értelmesebb emberek laknak, itt sajnos nem.
Kedves 10. válaszoló!
Java részt igazad van, nyilván egy ugatós agresszív nem eléggé szocializált kutyával nehezebb az élet! De mindig lesznek akik a kezesbárány kutyába is belekötnek tetszik, nem tetszik! Illetve azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a kutyát nem készen kapjuk! Azt nevelni kell és igenis lesz az úgy az elején, hogy nem behívható (vagy csak nehezen) hogy akkor is odamegy a kisgyerekhez játszani ha tiltom (és nyilván a gyerek meg fog ijedni egy nagyon játszani akaró kutyától) és oda fog kakilni a garázs elé (ezt persze felszedi a gazdi de akkor is egy ok a kötözködésre). Szóval az okos kutya nevelése egy folyamat! Türelemmel, következetességgel, és még több türelemmel! Ezt a szomszédpk nemigem tudják elfogadni! Nálunk volt olyan hogy direkt hergelték a kutyát úgy hogy becsengettek és panaszkodtak hogy ugat. Felvettem videora 1 hétig, lakógyűlést tartottam és a kutyát hozzászoktattam a csengőhöz..már immunis rá.
A kamera rögzítette hogy kik csengettek, éjjel 3 kor felkeletm és ráálltam a csengőre amíg ki nem értek..azóta nincs panasz!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!