1 napja haza hoztunk 1 kutyát de nagyon ugat nyüszít nem tudom hogy szoktassam le erröl? Mert vannak szomszédaink mielöbbi hasznos válaszotokat várom
Én 3 napig vele aludtam és álomba simogattam. A 4-edik napon a másik szobába aludtam és akkor már nem sírt.
Amikor elmentem itthonról, nagyon szenvedett, és kimentem az ajtón, visszajöttem, megint kimentem, visszajöttem, és mindig rászóltam, hogy ne nyafogjon. 1-2 hét elteltével már nem hallottam kintről a hangját, csendben maradt.
Gondold el, hogy eddig ott volt a nap 24 órájában a közelében az anyja és a testvérei, akikkel játszott, meg összebújtak ha elfáradtak. Most meg tök egyedül van egy teljesen idegen helyen, egy kertben ahol se játék, se meleg odabújós hely, hát te nem lennél betojva, hogy mi történik veled? Te is sírnál, ráadásul ő még teljesen védtelen babakutya. Egy ekkora kiskutyát (ráadásul nem egy huskyról vagy kauról beszélünk, hanem egy rövidszőrű fajtáról) nem novemberben kezdjük a kerti léthez szoktatni, még akkor sem ha később ott lesz a helye. Szüksége van a gazdája közelségére, hogy biztonságban érezze magát, másrészt az egész közös életetekre kiható kötődés kialakulása miatt. Éreznie kell, hogy van élet az anyukáján, tesókon, és a megszokott almon túl is.
Másfelől neked kéne először szólni kedvesen, bájosan a szomszédoknak, hogy kiskutyátok van, és türelmet meg elnézést kértek ha bármiben zavarja őket az új családtag, nem kéne megvárni, hogy ők anyázva üvöltsenek a kutya miatt, pl. ha átbújik a kerítés alatt... és kérd meg őket, hogy ne etessék a kutyát akkor sem ha nem látjátok, és ne dobáljanak át kaját, ne szokja meg, hogy össze-vissza feleszik mindent a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!