Kutya választás?! Negatív kommenteket nem kérek.
Nagyon imádom a nagy,hatalmas méretű kutyákat. Kertes házban élünk és eldöntöttem hogy szeretnék egy kutyát.
Csak nem tudom eldönteni, hogy milyet. Ezekben a fajtákban mindegyikben megfogott valami. Légyszíves, írjátok le, hogy ti melyiket választanátok, és ha lehet indokoljátok is.
Német dog, bernáthegyi, bernipásztor, vizsla, boxer, husky,labrador, rottweiler, németjuhász.
Neveket is írjatok.
Köszönettel:
Balogh Virág Enikő
10-es, a "kutyatenyésztővel" nem egy Tesco parkolóban kell találkozni, és nem 20ezer forintért kell német dogot venni tk. nélkül csomagtartóból.
Bármelyik fajta lehet beteges, ha rossz helyről van és rosszul van tartva.
A TK-s német dog állomány átlagéletkora 7 év.
Ez ebből a szempontból érdekes fajta, mert lehet hogy pont a szaporított állomány él tovább. Sajnálatos módon a küllemtenyésztők a gigamániával tönkretették a fajtát.
Azt ne feledd, hogy pl. egy német dog (de úgy általában a nagytestűek) lassabban nőnek fel szellemileg, tovább kölyök... :) 1,5-2 éves korukig egy lökött kölyök lesz, aminek az energiáját le kell vezetni. Cimborámnak a dogja (később egy óriás snaci is) 1,5 évesen úgy rohangált örömében az udvaron, hogy felszántott mindent fordulásnál... kb 80cm körüli marmagassággal... füvesítést felejtsd el..
Imádja a családját, a gyerekeket. A betörő állítólag simán bejut, de nem fog egyben kimenni. :)
Én is a német dogot javasolnám, de azért jó lenne, ha írnál magadról még pár dolgot. :/
Alapvetően a dogok imádnivaló kutyák, csak sajnos tényleg vannak hátrányaik is. Elég betegesek, nem bírják a hideget, ill. örök kölykök. Mondjuk a boxerek is. :D A fentiekhez még annyit tennék hozzá, hogy iszonyatosat tudnak csapni a farkukkal, szóval az alacsonyra rakott, törékeny dolgoktól szerintem ugyanúgy búcsúzz el, mint a fűtől. :D Az öcséddel szerintem nem lesz gond. :)
De tényleg sokkal egyszerűbb lenne, ha írnál pár dolgot magadról. :/ Mennyit mozgatnád a kutyát naponta? A dogoknál pl. nagyon fontos, hogy ne legyenek túlmozgatva, egy óra mozgás többnyire elég nekik, de maguktól csak fekszenek, szóval neked kell tenned azért, hogy ez meglegyen. (Értsd: nem elég az, hogy kiengeded az udvarra, hadd szaladgáljon) Hányadik kutyád lesz? A német juhászról sok rosszat hallottam már, nemigen való első kutyának, a labrador tipikus családi kutya. Sportcéljaid lennének vele? Értem ezt pl. agilityre, őrző-védőre, szánhúzásra, stb. :) Ezek közül a német dog többnyire semmire sem jó. Persze vannak rémtörténetek, hogy ha bemész egy dog udvarára, többet nem jössz ki élve, de nem sok alapjuk van. :D Anyukám mesélte, hogy anno egy barátnőjének dogja volt, és úgy ment be, hogy a lány nem volt kint. A kutya megfogta a csuklóját és visszavezette a kapuhoz. :)
Fontos szempont lehet a dogoknál még az is, hogy mennyit veszekedtek, mert hajlamosak kiállni a gyengébb fél mellett. Tehát ha te szidod a testvéred, a kutya valószínűleg az öcséd mellé áll.
Egyébként ennek az egész kisregénynek a célja az volt, hogy mesélj még magadról, az életedről, a kutyás tapasztalataidról! :D
Mennyit tudsz az egyes fajtákról? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!