Jó választás lenne számunkra a pomerániai?
A párommal albérletben lakunk együtt, mindketten dolgozunk, én két műszakban, ő háromban. Nagyon tetszik mindkettőnknek a pomerániai törpespicc, de nem tudjuk, hogy ideális társ lenne-e a számunkra. Első kutya lenne, előtte még egyikőtünk sem nevelt önállóan kutyát. Kisvárosban lakunk, a háztömbök mögött hatalmas zöld övezet van, folyóval együtt. Amit rólunk tudni kell, hogy jó időben (elsősorban hétvégén) szeretünk kimozdulni, sétálni, bicózni, tóban/folyóban fürdeni járni, hétköznap munka után szeretünk inkább kidögleni, filmet vagy sorozatot nézni és szeretnénk egy kis kedvencet aki színt visz az életünkbe.
Ami még nagyon fontos: én (mi) az a 'kutyás' kutyás típus vagyok, nem tutujgatnivaló plüsskutyát szeretnék (főleg én szeretném az új kedvencet), kisbabapótlékot, táskadíszt, stb, hanem egy társat, akit bármikor bárhova magunkkal tudunk vinni (kirándulni, túrázás, családi összejövetelre, stb, a saját lábán!). Nem szeretnék olyanná válni, mint akik rettegve kapkodják fel a kistestű kutyáikat, amikor meglátnak egy nagyobbat és visítva menekülnek.
Mit gondoltok, a pomi ideális lenne ilyen körülmények között? Vagy válasszunk inkább nagyobb méretű kutyát?
Mennyit lenne naponta egyedül a kutyus mert ez igy nem jött le a mondandódból.
Naponta 3x-i séta, az egyik minimum egy órás, plusz az agyi lefoglaltság belefér akkor nincs baj.
De csak így mellékesen megjegyezve, A pomerániai törpe spicc ritka és nagyon drága kutya (érts.: én egyszer utánanéztem és 800.000-ért találtam valahol kiirva), és ugye szaporítótól nem veszünk, de menhelyen is körbe nézhettek persze. De ez már persze a ti döntésetek.
Igen, tisztában vagyunk vele, hogy nem "átlagos" az ára, de most vagyunk olyan helyzetben hogy megengedhetjük magunknak.
Ha marad nekünk ez a műszakolás, akkor maximum 7 órát lenne egyedül, amikor délelőttös hetünk van.
Napi másfél, két óra séta meglenne, beosztanánk.
Hajrá :)
Sok sikert az ár összeszedèshez :)
Légyszi írj már rám pü-t ha olyan helyzetben lesztek, hogy nekem is tudtok venni egyet :D
Amúgy szerintem tökéletes választás, ha tetszik Nektek, és minden körülmény adott, akkor hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!