Az normális, hogy a 2 hónapos kutyám jobban elalszik fotelekben és kanapékon, mint a saját kutyaágyában?
Teljesen fel van pörögve, ha az ágyába teszem, kiugrik és tovább gyilkolja a játékait. Felteszem az egyik fotelra vagy az egyik kanapéra, és azonnal elalszik...
Más kutyusával is volt ilyen? :)
Köszönöm mindenkinek!
Csak különleges alkalmakkor van neki megengedve, és a helyén általában addig simogatom, amíg el nem alszik... Csak aztán ahogy felállok, a legapróbb hangra is felriad, és kezdődik minden elölről. :)
Szerintem első ízbe azt kellene eldönteni, hogy felnőtt korában fel lesz e engedve a kanapéra. Ha nem okoz gondot akkor hadd menjen, ha viszont ez nem kívánt dolog lesz akkor következetesen tiltani kell! Nincsenek különleges alkalmak ezzel csak megzavarod a kutyát, hogy egyszer lehet egyszer nem. Ha a fotel/kanapé tabu akkor tabu.
Miért kell a helyén álomba simogatni? Ezzel csak azt sugallod felé, hogy ha felkel a helyérôl te foglalkozni fogsz vele, simogatni fogod. Ha álmos el fog aludni valahol, és ha nem tulajdonítassz ennek nagy jelentôséget rá fog jönni, hogy a rendelkezésére álló helyek közül a legkényelmesebb az a fekhelye!
Ahogy az uram szokta mondani...nem kell annyi tutuj tutuj!! ;))
Kistermetű kutya, nem lesz gond később sem, ha feljön, de már kezdi megtanulni, mikor vesszük föl és mikor nem. Csak este jöhet fel, ha megy a tévé, máskor általában nem is kéri.
Mellesleg nem tudom, volt-e kölyökkutyád, de tudod az enyém úgy működik, hogy szépen elmegy a helyére, lefekszik, aludni akar, aztán meghallja az ajtónyitódást, észreveszi, hogy kimegyek a szobából és már száguld is utánam. Nem lehet otthagyni. Akármilyen álmos is, ha azt látja, hogy kimegyek, azonnal jön utánam (erre tökéletes példa volt a ma hajnal is).
(egyébként egy kis személyeskedős megjegyzés, remélem nekem férjem lesz, és nem uram:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!