Milyen kutyám legyen, ha: - kicsi az udvarunk és kennelbe lenne - nem szeretnék nagyon hosszú szőrűt ( de igazából mindegy) - nem szeretném ha nagy lenne a mozgásigénye, de 1 nap minimum 1 órát foglalkoznék vele?
Kennelbe zárással nincs probléma akkor ha pl kint vagytok a kertben akkor a kutyát is kiengeditek illetve naponta minimum 1x 1,5-2 órás sétát biztosítani kell neki.
Ismerősömnek is van két boxerje. De mivel a ház egyik része ki van adva így kennelben vannak a kutyák. De amikor kint van ismerősöm,meg takarítja a kennelt,a kutyák ki vannak engedve illetve minden nap 3 órára kiviszi őket a parkba/mezőre/erdőbe plussz hétvégente kutyasuli.
Szóval normális keretek között nem káros a kennel. Csak ne az legyen,hogy napi 1x 1 órára ki van engedve és kész. Abba megbolondulnak a kutyák!
Én egy menhelyi közepes méretű,szőrű kutyát javasolnék.
Attól, hogy a kerti kutyák legnagyobb része egyedül, séták, foglalkozás és játék nélkül éli életét, JÓ esetben szabadon, attól még ez nem követendő példa. Az egész napos kenneltartás meg végképp nem.
Persze, ha az ember naponta sokat dolgozik, családja van, stb, akkor nehéz összehozni a megfelelő foglakozást a kutyával. De nekem ne mondja senki, hogy nincs napi 2 órája...és ha a kutya a kertben, gazda meg a meleg lakásban van, még ez a 2 óra is NAGYON kevés szerintem...
Sok sport-és munkakutya él kennelben elzárva, ha nincs otthon a gazda, de ha otthon van, akkor ki van engedve, sétáltatva van és sokat DOLGOZNAK vele, tréningeznek. Így a kennelben pihen, alszik.
Nekem az a véleményem, hogy kerti kutyának is lehet jó dolga, ha naponta legalább 2-3 órát foglalkoznak vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!