43m2-es lakásba költözöm, szeretnék kutyát és/v. Macskát, végre nem albérlet, így már megvalósítható. Labrador vagy Spániel? 9 órát dolgozom, de szeretek mozogni, természetben lenni. Kérem tapasztalt gazdik, tenyésztők véleményét! Mi a véleményetek?
NEkem van labim, kertes házban kellett hagynom, szüleimnél, mert őt ismerve katasztrófa lenne neki a lakás és ameddig dolgozom.
Sokan tartanak lakásban kutyát, meg tudják szokni, de kutyától is függ. Én nagytestűt semmiképp nem vállalnék lakásba.
Macskám volt 16 évig, őt vittem magammal, amikor költöztem, gond nélkül megszokta az új lakásokat is, de ha pl nyaralni mentem vinnem kellett magammal, vagy keresni valakit, aki gondozza stb. és egy macska katasztrófa, ha utazni kell vele/mellette sokat.
Bárhog yis döntesz, az tizenévre szól, úgy gondolt át :)
Szerintem ha megfelelően le van fárasztva, akkor nem gond a labrador sem lakásban. Szánhúzós vagyok, több embert ismerek, akik szánhúzót tartottak/tartanak lakásban gond nélkül. Én a fajtamentéseket keresném meg a helyedben, mert egy felnőtt kutya esetében könnyebb eldönteni, hogy mennyire ideális neki a dolog.
Nem testmérettől függ, hogy mennyire mozgékony. Spánielnek kell mozgás, főleg az első években megbolondulna egyedül 9-10 órát. Vadászkutyáról beszélünk, akinek a lételeme a mozgás, futás, szaglászás, keresés stb. Vannak társasági kutyák, akik szívesebben elheverésznek órákat, de azért nem hiszem hogy napi 9 órát...
Macskának is kell az élettér, egy ilyen kicsi lakásban nem sok inger érné, előbb-utóbb ezek az állatok bekattannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!