Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti nem lesztek ettől depisek?

Ti nem lesztek ettől depisek?

Figyelt kérdés
Sokszor nézem különböző menhelyek oldalait, és mindig látom, hogy mennyi gazdira váró kutyus van. Mindegyik annyira megérdemelné az álomgazdit. De sajnos nem egyszer van olyan, hogy menhelyeken pusztulnak el a kutyák :( Ez olyan depressziós érzés, a másik meg, hogy valaki még direkt gyártja is a keverékeket. Amik késöbb nagy eséllyel a menhelyekre kerülnek. Ezért én megfogadtam, hogy csak menhelyekről fogok kutyákat befogadni. Ti hogy vagytok ezzel?
2014. okt. 30. 15:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk én jobban szeretem a felnőtt kutyákat, nem tudomk miért... Szóval, ha most lenne rá időm akkor biztosan örökbe fogadnék még egyet, vagy mindet :)
2014. okt. 30. 17:59
 12/18 anonim ***** válasza:

16:02 ez a kamaszkor egy humbug. Most éppen ez a divat, ezzel jönni, hogy jaj kamaszodik a kutyám és mindenre ráfogjuk. Nem ma kezdtem a kutyázást, de még soha egyik kutyám sem volt "kamasz". Amelyik kutyát kicsi korától jól nevelik, az nem fog hirtelen xy korban rosszá válni csak mert ő most kamasz. Az lehet, hogy kicsi korában nem fogták keményen, mert jaj de kis cuki meg így is működik, vagy valami ilyesmi, de ez a gazda hibája. Meg egyik kutya sem tökéletes, és mindegyik hibázik néha, de csak azért mert egy bizonyos korban hibázik, még nem lesz rögtön "kamasz betegsége".

A másik meg az, hogyha el is rontod a törzskönyves kutyát, akkor is az a hiba a TIÉD. Tudod mitől van, és tudod, hogy csak te tehetsz róla. Ellenben a menhelyes kutyával.

2014. okt. 30. 18:20
 13/18 anonim ***** válasza:
De, ezért is van 3 mentett kutyám, és ezért akarok majd kertes házban továbbra is ideiglenesezni. Kölyök kutya pedig nem kéne, mert nincs kedvem/ időm/ türelmem a hülyeségeivel bajlódni, plusz rengeteg mentésre váró felnőtt van. Tökéletes összhangban élünk a befogadott kutyáimmal, idomultunk egymáshoz.
2014. okt. 30. 19:23
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja, és engem nem is zavar, ha más 'hülyeségeit' kell kinevelni belőlük, bár látszik, hogy a mudisnak nem volt még befogadott kutyája, mert akkor tudná, hogy ha elejétől fogva határozott, tiszteletreméltó vezéreként lépsz fel a kutyának, akkor a kellemetlen szokásokat baromi hamar elhagyja. Nah meg én szeretem a kihívást, de nyilván nem mindenkinek kell így éreznie. Csak marhaságokat ne mondjon:D
2014. okt. 30. 19:26
 15/18 anonim ***** válasza:

Kispalikee, kihívás nem csak az lehet amit te annak gondolsz. Másnak lehet olyan kihívások tetszenek inkább, hogy miként tanítsa meg a törzskönyves kutyáját kézen állni, vagy hogy érjék el a legmagasabb pontszámot a következő sportversenyen. Nem mindenki a problémás kutyákra van rákattanva ahogy az manapság nagy divat, valakinek az unalmas, de ettől még nem kevesebb. Azért meg már nehogy szégyelni kelljen magam, hogy egyszerűen neveléssel elejét veszem a problémáknak, hogy aztán ne is kelljen beleásnom magam és szakértővé válni. A kutyának kétségkívül ez a legjobb.

Ha meg a mudis részt rám értetted - mivel én is mudit tartok - akkor közlöm veled, hogy igaz nem az én nevemen volt hivatalosan, mert fiatal voltam, de volt már szerencsém nem egy mentett kutyával együtt lakni. Na várjunk csak... Nope, még mindig nem fogtak meg, pedig semmi baj sem volt velük. Nem tudom miért baj az, ha valakinek más az ízlése.

2014. okt. 30. 19:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Hol írtam hogy zavar? Isten óvjon attól, hogy olyan emberre mentett kutyát tukmáljak, aki nem akarja ezt vállalni. Ez egy felelősség, kihívás, aminek a jellege, mint ahogy te is írtad nem mindenkinek jön be.

Mondjuk a kézenállást vagy versenyeken való részvételt mentett kutyával is meg lehet tenni, természetesen nem azokon a versenyeken, ahol tk. kell.

Az meg sajnos nem divat, hogy az ember menhelyről hozzon el kutyát, legalábbis ahol én lakom, szinte mindenkinek szapis kutyája van, nem mentett vagy tk.-s.

2014. okt. 30. 19:45
 17/18 anonim ***** válasza:

Jaj tudtam, hogy ettől fog leszállni rátok a vörös köd. Nem azt mondtam, hogy a mentett kutya nem tud bármit is megtanulni, hanem azt, hogy azt az időt amit a problémák megoldására szánnál, egy normális kutyánál valami mással kell kitölteni lévén hogy neki nincsenek problémái. Pl valamiféle kiképzéssel.

Szerintem meg a mentett kutyák reklámozása legalábbis baromira divatos manapság, boldog boldogtalanra tukmálják őket, és ezzel együtt a problémás kutyák kezelésének megtanulása is elég népszerű. Sokszor az ember már azt érzi, hogyha ő nem tud megállítani egy 60 kg-os vérengző fenevadat, akkor ő egy senki a kutyás világban. Nekem mondták már a képembe, hogy milyen ostoba vagyok, mert ezt még egy gyerek is meg tudja oldani (a vadidegen 60 kg-os vérengző fenevad megszelidítését). Pedig csak annyi az egész, hogy a kutyázásnak ezt az ágaztát rettentően unalmasnak találom, és nem fog meg, az én kutyámmal baj nincs, máséhoz meg mi közöm? Szerintem sokkal érdekesebb részei is vannak a kutyakiképzésnek.

2014. okt. 30. 19:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Akkor jó, ízlések és pofonok. Engem gyerekkorom óta ez érdekel, szóval nekem meg ez érdekes. Ízlésekről meg semmi értelme vitázni.
2014. okt. 30. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!