Miért kell a yorkit egy vagy két hetente fürdetni? A sok fürdetéstől nem szárad ki a bőre? Száritás hogyan? Hajszáritó? Ez is szárit.
Ezt meg honnan veszed? Havonta egyszer elég, akkor is csak ha szükséges. Hajszárítóval tilos szárítani!
Ezért nem szeretem a yorkikat. Nem az ő hibájuk, de jórészt csak buta plázacicák veszik őket.
Jesszus, dehogy kell hetente fürdetni. Én pl. pont most küzdök a bőrével, ami neki különösen száraz és érzékeny, de most még jobban - konkrétan korpás az egész kutya, ami a bőrszárazság miatt még viszket is neki, tehát vakarja, amitől aztán még szárazabb, korpásabb és irritáltabb. Pedig én maximum havonta fürdetem, és fogalmam sincs miért lett rosszabb állapotban, de abba bele se akarok gondolni, mi maradna a bőréből ha hetente fürdetném... Esetleg, ha már nagyon-nagyon muszáj, akkor sima vízzel fürdetheted a havi fürdés között, de én azt se csinálnám, hiszen nem csak a sampon szárít (legyen az akármilyen jó sampon), hanem a víz is, és a hajszárító is.
A szárítást simán úgy csináld mintha a te hajadat szárítanád, veszel vékony rétegeket, és alulról fölfele haladva megszárítod tincsenként. Ha fésülöd közben folyamatosan, akkor garantáltan nem marad benne gubanc. Én a praktikusság kedvéért felteszem a kutyát az asztalra és eléhúzok egy széket hogy ne szakadjon le a hátam, meg ne kelljen guggolni görnyedni, mert ez nálunk egy jó 2-3 órás dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!