Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem féltitek a kis testű...

Nem féltitek a kis testű kutyátokat?

Figyelt kérdés

Rossz érzéssel indulok el sétálni, mert tartok tőle, hogy valahonnan kijön egy nagyobb kutya és megtámadja a kutyámat. Volt már hasonló eset, nyitva volt a kapu és elkezdett felénk ugatva közelíteni, akkor elég volt a fenyegető, erélyes fellépésem. A parkban is közeledett hozzánk gazdáját hátrahagyva kutya, de behúztam az enyémet magam mögé, kihúztam magam és végül ezek a találkozások barátságosan sültek el.

Remélem a továbbiakban sem lesz baj ... Egyébként az enyém jól szocializált, nem őrjöng a többi kutyára. A nagyobb kutyák útjából kitér a kutyaiskolában is.

Szóval csak az érdekel, hogy egyedül vagyok-e ezzel a dologgal.

2014. okt. 28. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mudim van (egyáltalán nem kistestű), és jött már ki kutya és támadta meg, és életveszélyes volt a helyzet... Szóval, igen félek, főleg mióta öregszik a kutyám és már esélye sincs elfutni vagy védekezni. Én meg hiába áldozom fel magam, a támadás óta tudomásul kell vennem, hogy egyes kutyákra ez nem hat. Ez elég ritka, a legtöbb kutyának csak a szája nagy, de sajnos elég ha egyszer megtörténik a baj. Általában olyan érzéssel indulok sétálni mintha háborúba mennék. Főleg mert a környék sem éppen a kutyanevelési kultúrájáról ismert.
2014. okt. 28. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is féltem,de csak ha ismeretlen helyen sétálunk,mert itt a környéken az összes kutyást ismerem.Ha csak látásból is tudom,hogy bánt e a kutyája vagy sem. Ha láttam már messziről szabadon elkerülöm,megfordulok.

Volt már a kutyám többször célpont,de ott is csak az segített,hogy amikor neki mentek, felkaptam.

Igazából az a kutya amelyik kipécézte a földön lévő kistestűt és menne neki,nagyobb esélye van ha felemelik mint a földön marad,akkor esélytelen,hogy túléli a támadást!!

Viszont akkor sem szabad mindig félelemmel sétálni,mert a kutyád megérzi. Esetleg egy gázspray-t,paprika spray-t szerezz be és ha támad egy nagytestű fújd le!! NIncs más választás.

Szerencsére én városban lakok,a központban így itt nem sok kertes ház van,legalábbis nem sétálunk arra,de ott sem szoktak kijönni az ebek hála Istennek!!

2014. okt. 28. 14:32
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

" A nagyobb kutyák útjából kitér a kutyaiskolában is. "

Mert szerencsésen belenevelted, hogy a nagyobb kutya veszély.Mivel iskolába jártok, ajánlatos lenne nagyobb testű, megfelelően viselkedő kutyákkal játszani engedni.

Az ilyen kitámadós kutyáktól pedig, hidd el, nem csak a kistestűek gazdái tartanak.

2014. okt. 28. 15:06
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel csak megerősíted abban, hogy a nagy kutyától félni kell, és idegbeteg vakarékot nevelsz belőle.

Egy jól szocializált kutya nem tér ki.

2014. okt. 28. 15:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fėltem,én nagyobbat harapok.
2014. okt. 28. 15:55
 6/11 A kérdező kommentje:

A nagyobb kutyák úgy játszanak vele, hogy kergetik és szétkenik a fűben. Volt alkalma sajnos átélni, azóta az adott kutyát nem engedi el a gazdája, amíg nem bír vele (fiatal kutya ő is, csak nagy ...).

Azóta a többi naggyal sem akar játszani, kivéve egyet, akivel eddig is jól elvoltak. Szerintem nem is baj ... Járnak kis-közepes méretű kutyák, az egy nagy barátján kívül inkább velük játszik szünetben. Séta közben nincs vele gond. 1 éves kan.

2014. okt. 28. 16:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenben egyetértek a 3-as válaszolóval! Nekem rotim (is) van, mégis tartok az antiszociális kirohanó kutyáktól.
2014. okt. 28. 16:16
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Én is féltem, ráadásul ő van, hogy ráugat nagyobb kutyákra, bár ha odaengedem, utána már nyugi van. Viszont mindig odaengedem ismeretlen kutyákhoz, nyilván pórázon, szerintem nem jó, ha egyből felkapom. Ismerjék meg egymást. Ha sokadszorra sem megy, akkor utána elkerüljük egymást. Féltem, de ha nem találkozik nagyobbakkal, antiszocc lesz, azt meg nem akarom.
2014. okt. 28. 16:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem, mert 3 kutyám van, ritka, hogy egy kutya egy falkát megtámadjon. Viszont mikor egyiket egyedül viszem, akkor féltem őt, pedig egyik sem túl kicsi (15, 20, 25 kiló).
2014. okt. 28. 17:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, én is 3 kutyával mentem amikor megtámadtak, igaz az egyik apró kölyök volt, de még egy másik ember is volt velem. Hidegen hagyta a támadót... De szerencsére az ilyen tényleg ritka.
2014. okt. 28. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!